Lapset ja opettajat tuulettavat hyvin menneen kierrätystehtävän jälkeen

Haluaisitko kierrätysvalmennusta koulu- tai harrastusryhmällesi tai muulle yhdistykselle? Mustankorkea järjestää maksutonta kierrätysvalmennusta minimissään kymmenen hengen ryhmille. Kierrätysvalmennuksessa kierrätyskoutsimme tulee pitämään esimerkiksi tunnin tietoiskun lajittelusta teidän tiloihinne.

Otamme vastaan myös koululaisryhmiä bussilla jätekeskuksellemme. Tällöin kierrätyskoutsimme hyppää portilta teidän varaamanne bussin kyytiin ja kertoo jätekeskuksen toiminnasta sekä lajittelusta.

Askartelutehtäviä päiväkotiin ja kouluun

Kaunis asetelma talous- ja vessapaperirullista tehtyjä talvisia kuusia.

Talvimetsä paperirullista

Vessa- ja talouspaperirullista voi askarrella vaikkapa päiväkotiryhmän yhteisen kuusimetsän.

Metallista ja puunpaloista tehty persoonallinen pöllö pihapuussa.

Pöllö metalliromusta

Päästä mielikuvitus valloilleen sekä kehitä sahan ja vasaran käyttöä. Samalla saat lisätietoja metallista.

Maito- ja jogurttipurkeista on tehty kaunis talorivi ikkunalaudalle.

Arkkitehtuuria ikkunalaudalle

Askartele kartongista talo vaikkapa äitienpäivä- tai joulukukalle. Infolaatikosta luet kartongin kierrätyksestä.

Etualalla näkyy paperista askarreltu Mustankorkean jäteauto. Takana näkyvät sakset ja Kulku-lehti.

Tehtäviä kierrätyksestä

Haluaisitteko askarrella jäteauton vai tarvitsetko koulun oppitunnille ristikkoa muovipakkauksista? Kurkkaa erilaiset tehtävät kierrätyksen liittyen materiaalipankistamme. Tehtäviä on erilaisia, joista osa soveltuu päiväkoteihin ja osa kouluihin.

Usein kysytyt kysymykset

Onko Mustankorkealla valmista materiaalia koulun oppitunnille?

Vielä tällä hetkellä valmiita materiaaleja on melko vähän. Yllä on muutama tehtävä, joita tunneilla voi käyttää. Löydät kaikki kierrätysaiheiset materiaalimme materiaalipankistamme, josta tehtäviä voit hakea “ympäristökasvatus”-otsikon alta.

Voitteko tulla pitämään kierrätysvalmennusta päiväkotiin?

Niin sanottu peruskierrätysvalmennus on suunnattu aikuisille tai vanhemmille koululaisryhmille, kuten esimerkiksi koulujen kotitalouden ryhmille. Pienemmille lapsille kierrätysvalmennus täytyisi räätälöidä erikseen heidän ikäänsä ja oppimiseensa suhteuttaen. Lapsille olemme tehneet tällaisen räätälöidyn kierrätysvalmennuksen kohdistaen sen esikoululaisiin. Malttakaa siis hetki, Älli ja Into tulevat vierailemaan, kun lapset ovat esikouluiässä. Lue lisää eskarikierroksesta.

Meillä on ammattikorkeakoulussa tulossa kierrätykseen liittyvä teemapäivä. Voitteko osallistua siihen?

Ehdottomasti hyvä idea. Olemme olleet mukana useissa opiskelijatapahtumissa pitämällä ständiä, jossa opiskelijat voivat kysyä kierrätyksestä sekä oppia uutta lajittelusta. Olemme myös osallistuneet esimerkiksi opiskelijoiden ARJ-tapahtumaan, jossa yksi rastipisteistä oli Mustankorkean kierrätyspiste.

Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia kierratysvalmennus@mustankorkea.fi. Lisätietoja löytyy myös Valmennuksistamme (katso kohta “Kierrätysvalmennus tapahtumat”).

Voiko Mustankorkealle tehdä opinnäytetyön ympäristöopintoihin liittyen?

Meille on tehty paljon opinnäytetöitä ja niistä on paljon hyötyä alati kehittyvällä jätealalla. Meillä on töissä ympäristöalan ihmisiä, mutta myös logistiikan, asiakaspalvelun, ict:n, viestinnän ja laitosympäristön osaajia. Lue aiheesta lisää opinnäytetöistä.

Onko teillä mitään videomateriaalia tai sähköistä aineistoa, mitä voisimme käyttää koulussa?

Materiaalipankistamme löydät kaikki videomme, kun valitset alasvetovalikosta “videot”. Videoita on vielä melko vähän, kuten muutakin sähköistä materiaalia oppitunneille. Pyrimme kuitenkin kehittämään näitä jatkossa.

Lapset leikkivät ulkona.

Kierrätysleikki lapsille

Tässä muunnelma “Maa-meri-laiva” -leikistä. Leikkiä voit soveltaa lasten ikätasoon sopivaksi. Videon alussa on helpompi versio pienille päiväkotilaisille sekä videon loppupuolella vaikeutettu versio, joka sopii eskarilaisille ja nuoremmille koululaisille.

Lisää DIY-ohjeita?

Tyynyn päällä on itse tehty silmäsuoja. Kangasta näkyy vielä taustalla pöydällä.
DIY
25.01.2024

Vanhat trikoot muuttuvat silmäsuojiksi

Kauniita talviunia kierrätysmateriaalista valmistetun silmäsuojan pimeydessä! Pieneksi jääneet vauvan bodyt tai ikitahran saaneet yö- tai T-paidat voi hyödyntää vielä…
Kaunis asetelma talous- ja vessapaperirullista tehtyjä talvisia kuusia.
Lasisessa purkissa on joulukoristeita ja sammalta sisällä. Vieressä näkyy joulukukka.
DIY
05.12.2023

Jouluilme ilmaiseksi

Naisen kädet pitävät hyppysissään valmista tapetista taiteltua korttitaskua.
Polun reunoilla on ruukkuja, toisessa päässä matto. Kauniit valot koristavat toista reunaa.

Haluatko lukea lisää

Nainen ja mies ovat selin kameraan, takana näkyy vihreä iso rakennus sekä autoja sen edessä.

Mustankorkea laski hiilijalanjälkensä – suurimmat päästömme tulevat jätteen loppusijoitusalueelta

Vuonna 2023 valmistui Mustankorkean ensimmäinen hiilijalanjälkilaskenta. Laskennasta selviää, että suurimmat kasvihuonepäästömme syntyvät sekä suljetulta että nykyään käytössä olevalta…

Etualalla on Mustankorkean vihreä jäteauto. Taaempana näkyy jäteauton kuljettaja, joka tuo jäteautolle isoa tummaa jäteastiaa. On kaunis ja aurinkoinen talvipäivä.

AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jätekuljetuksiin

Ammattiliittojen laajat työtaistelut 1.–2. helmikuuta vaikuttavat jäteastioiden tyhjennyksiin Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Lakossa ovat mukana myös Auto-…