Lapset ja opettajat tuulettavat hyvin menneen kierrätystehtävän jälkeen

Haluaisitko kierrätysvalmennusta koulu- tai harrastusryhmällesi tai muulle yhdistykselle? Mustankorkea järjestää maksutonta kierrätysvalmennusta minimissään kymmenen hengen ryhmille. Kierrätysvalmennuksessa kierrätyskoutsimme tulee pitämään esimerkiksi tunnin tietoiskun lajittelusta teidän tiloihinne.

Otamme vastaan myös koululaisryhmiä bussilla jätekeskuksellemme. Tällöin kierrätyskoutsimme hyppää portilta teidän varaamanne bussin kyytiin ja kertoo jätekeskuksen toiminnasta sekä lajittelusta.

Usein kysytyt kysymykset

Onko Mustankorkealla valmista materiaalia koulun oppitunnille?

Vielä tällä hetkellä valmiita materiaaleja on melko vähän. Yllä on muutama tehtävä, joita tunneilla voi käyttää. Löydät kaikki kierrätysaiheiset materiaalimme materiaalipankistamme, josta tehtäviä voit hakea “ympäristökasvatus”-otsikon alta.

Voitteko tulla pitämään kierrätysvalmennusta päiväkotiin?

Niin sanottu peruskierrätysvalmennus on suunnattu aikuisille tai vanhemmille koululaisryhmille, kuten esimerkiksi koulujen kotitalouden ryhmille. Pienemmille lapsille kierrätysvalmennus täytyisi räätälöidä erikseen heidän ikäänsä ja oppimiseensa suhteuttaen. Lapsille olemme tehneet tällaisen räätälöidyn kierrätysvalmennuksen kohdistaen sen esikoululaisiin. Malttakaa siis hetki, Älli ja Into tulevat vierailemaan, kun lapset ovat esikouluiässä. Lue lisää eskarikierroksesta.

Meillä on ammattikorkeakoulussa tulossa kierrätykseen liittyvä teemapäivä. Voitteko osallistua siihen?

Ehdottomasti hyvä idea. Olemme olleet mukana useissa opiskelijatapahtumissa pitämällä ständiä, jossa opiskelijat voivat kysyä kierrätyksestä sekä oppia uutta lajittelusta. Olemme myös osallistuneet esimerkiksi opiskelijoiden ARJ-tapahtumaan, jossa yksi rastipisteistä oli Mustankorkean kierrätyspiste.

Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia kierratysvalmennus@mustankorkea.fi. Lisätietoja löytyy myös Valmennuksistamme (katso kohta “Kierrätysvalmennus tapahtumat”).

Voiko Mustankorkealle tehdä opinnäytetyön ympäristöopintoihin liittyen?

Meille on tehty paljon opinnäytetöitä ja niistä on paljon hyötyä alati kehittyvällä jätealalla. Meillä on töissä ympäristöalan ihmisiä, mutta myös logistiikan, asiakaspalvelun, ict:n, viestinnän ja laitosympäristön osaajia. Lue aiheesta lisää opinnäytetöistä.

Onko teillä mitään videomateriaalia tai sähköistä aineistoa, mitä voisimme käyttää koulussa?

Materiaalipankistamme löydät kaikki videomme, kun valitset alasvetovalikosta “videot”. Videoita on vielä melko vähän, kuten muutakin sähköistä materiaalia oppitunneille. Pyrimme kuitenkin kehittämään näitä jatkossa.

Lapset leikkivät ulkona.

Kierrätysleikki lapsille

Tässä muunnelma “Maa-meri-laiva” -leikistä. Leikkiä voit soveltaa lasten ikätasoon sopivaksi. Videon alussa on helpompi versio pienille päiväkotilaisille sekä videon loppupuolella vaikeutettu versio, joka sopii eskarilaisille ja nuoremmille koululaisille.

Haluatko lukea lisää

Esikoululaiset opettavat Mustankorkean Älli-robottia lajittelemaan jätteitä

Mustankorkean järjestämä eskarikierros alkoi helmikuussa Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Eskarikierroksella Älli-robotti ja Into-tutkija vierailevat päiväkodeissa kertomassa jätteiden…

Poistotekstiiliä ei vastaanoteta Laukaan pienjäteasemalla

Laukaan pienjäteasemalla ei vastaanoteta enää poistotekstiiliä. Poistotekstiilin keräys Laukaan pienjäteasemalla vaatisi muutoksen ympäristölupaan.