Autoja Laukaan pienjätesemalla

Laukaan pienjäteasema on tarkoitettu alueemme asukkaille. Sinne voi tuoda suuria jätteitä, jotka eivät mahdu kotien tavallisiin jäteastioihin. Osoitteemme on Katajamäentie 6, Laukaa.

Vastaanotettavat jätelajit

Laukaan pienjäteasemalla asukas lajittelee jätteet eri lavoille, jolloin ne kierrätetään kullekin jätelajille sopivalla tavalla. Vastaanotamme yleisimpiä kodeissa syntyviä jätteitä. Mitä tarkemmin jätteet lajitellaan, sitä paremmin ne pystytään kierrättämään.

Muistathan, että voit tuoda meille jätteitä vain silloin, kun olemme avoinna. Samalla tontilla toimii myös Väentupa ry, joka ei huolehdi Mustankorkean pienjäteaseman toiminnasta, vaan vastaanottaa pelkästään metallia ja sähkölaitteita omien aukioloaikojensa mukaisesti.

Lisäksi Väentupa vastaanottaa

Laukaan pienjäteasema toimii samalla tontilla Väentuvan kanssa. Huomaathan, että Laukaan pienjäteasemalla ja Väentuvalla on hieman toisistaan poikkeavat aukioloajat.

Pienjäteaseman lavakartta

Tulosta lavakartta

Näin asioit meillä:

  • Tarkista aukioloaikammePienjäteasemalle ei saa jättää jätteitä, kun asema on suljettu.
  • Aja lajittelupisteellemme osoitteeseen Katajamäentie 6, Laukaa (ajoreitti kuvassa). Aja portista sisään ja seuraa opasteita.
  • Lajittele kuorman jätteet ohjeiden mukaan oikeille lavoille. Kysy tarvittaessa neuvoa, autamme sinua mielellämme.
  • Maksa kuorma työntekijällemme pankki- tai luottokortilla. Tunnistat työntekijämme keltaisista liiveistä.
  • HUOM! Laukaan pienjäteasemalla käy maksuvälineenä ainoastaan pankki- tai luottokortti.

Huomioithan, että Laukaan pienjäteasemalla käy maksuvälineenä ainoastaan pankki- ja luottokortti. Emme enää kierrätä käteistä. Kiitos asioinnin sujuvoittamisesta.

Mies maksamassa kassakopilla Laukaan pienjäteasemalla
Laukaan pienjäteasemalla käyvät maksuvälineenä ainoastaan korttimaksut.
Mies nostamassa isoja pahvilaatikoita peräkärrystään
Laukaan pienjäteasemalle saa tuoda kaikki kodin yleisimmät jätelajit, kuten suuret kartonki- ja pahvijätteet.

Aukioloajat ja hinnat

Suunnitteletko käyntiä meille tiettynä päivänä?

Syötä päivämäärä aukiolohakuun ja tiedät milloin eri toimipisteemme ovat auki.

Sijainti

Toimimme Laukaan Kataanmäellä osoitteessa Katajamäentie 6, Laukaa. Laukaan pienjäteasema aloitti toimintansa maaliskuussa 2021 ja kesällä 2021 aloitettiin myös puutarhajätteiden vastaanotto. Alunperin neuvottelut pienjäteaseman perustamisesta aloitettiin Laukaan kunnan kanssa vuonna 2018 ja ympäristölupa saatiin loppuvuonna 2020.

Laukaan pienjäteasemalta jätteet jatkavat matkaansa Mustankorkean jätekeskukseen käsiteltäviksi ja sieltä edelleen toimitettavaksi jatkokäsittelyyn ja hyötykäyttöön. Poikkeuksena ovat metallit sekä sähkölaitteet, josta osan käsittelee ja uusiokäyttää alueella toimiva Väentupa ry.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi Laukaan pienjäteasemalle ei saa tuoda kantoja, muumio-omenia tai poistotekstiileitä?

Laukaan pienjäteasema on nimensä mukaisesti pienjäteasema, eli siellä on vähemmän vastaanotto- ja käsittelymahdollisuuksia jätteille kuin Mustankorkean jätekeskuksella. Myös ympäristölupamme asettaa omat reunaehdot toiminnalle. Laukaan pienjäteasemalla vastaanotetaan kuitenkin melko monipuolisesti yleisimpiä kodeissa syntyviä jätteitä.

Ainoastaan asbesti, kannot, kipsijätteet, lietteet, muumio-omenat, renkaat, tekstiilit ja vieraslajit ovat jätteitä, joita vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella.

Multaa Laukaasta

Tiesitkö, että Laukaan pienjäteasemalla myydään myös Mustankorkean valmistamia omia ja laadukkaita multatuotteita?

Haluatko lukea lisää?

Etualalla on Mustankorkean vihreä jäteauto. Taaempana näkyy jäteauton kuljettaja, joka tuo jäteautolle isoa tummaa jäteastiaa. On kaunis ja aurinkoinen talvipäivä.

AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jätekuljetuksiin

Ammattiliittojen laajat työtaistelut 1.–2. helmikuuta vaikuttavat jäteastioiden tyhjennyksiin Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Lakossa ovat mukana myös Auto-…

Nuori nainen avaa kerrostaloa ovea. Kädessään hänellä on sekajätteen roskapussi sekä ämpäri, jossa lehtiä ja muuta paperia. Etualalla näkyy taloyhtiön pihalla oleva havupuu.

Jätemaksut yhtenäistyvät seka- ja biojätteellä

Jätemaksut yhtenäistyvät Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Tämä tarkoittaa, että 1.1.2024 lähtien asukkaat maksavat seka- ja biojäteastioiden tyhjentämisestä…