Mustankorkean hyötykeräyspiste

Mustankorkean hyötykeräyspisteet palvelevat omakoti- ja paritaloasukkaiden sekä pienten taloyhtiöiden asukkaita. Niille saa tuoda pelkästään hyötyjätteitä – pisteillä ei siis kerätä sekajätettä. Ne myös täydentävät Rinki-ekopisteiden verkostoa.

Kerättävät jätelajit

Hyötykeräyspisteillä kerättävät jätelajit voivat hieman vaihdella riippuen pisteestä. Ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa kierratys.infosta.

Mustankorkean hyötyjätepisteiden ylläpitoa kustannetaan jätehuollon perusmaksulla. Hyötykeräyspisteiden hoitajat hakevat jätteet pakettiautolla Mustankorkean jätekeskukselle sekä pitävät huolta pisteiden siisteydestä.

Paljon sotkua ja hyötykeräyspisteelle kuulumatonta irtojätettä jätesäkeissä sekä muovikanistereita

Tuhansien lisäkustannukset

Hyötykeräyspisteiden sotkeminen ja sinne kuulumattomat jätteet aiheuttavat useiden tonnien ylimääräiset kustannukset vuosittain. Lisäksi päälle tulevat vielä henkilö- ja ajoneuvokulut.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kesäinen piknik pellolla, metallisessa astiassa on luonnon kukkia, viltin päällä on patonkia ja muuta syötävää.

Näin kierrätät kesän roskat

Kesä, mikä ihana vuodenaika. Grillaus, piknikit, vesileikit ja pihapuuhat kuuluvat suomalaiseen kesään. Mutta tiedätkö minne lajitellaan Thermacell, sytytysnestepullo,…

Vaakakuvassa pöydällä sakset, nuppineuloja ja lankaa.

Vaatteiden paikkaus säästää luontoa ja rahaa – yksinkertaisin paikkaus onnistuu jokaiselta

Tekstiilintuotanto aiheuttaa noin kymmenen prosenttia maailman teollisuuden hiilidioksidipäästöistä, joten vaatteiden korjaaminen ja uusien vaatteiden ostaminen vain harkiten on…