Mustankorkean hyötykeräyspiste

Mustankorkean hyötykeräyspisteet palvelevat omakoti- ja paritaloasukkaiden sekä pienten taloyhtiöiden asukkaita. Niille saa tuoda pelkästään hyötyjätteitä – pisteillä ei siis kerätä sekajätettä. Ne myös täydentävät Rinki-ekopisteiden verkostoa.

Kerättävät jätelajit

Hyötykeräyspisteillä kerättävät jätelajit voivat hieman vaihdella riippuen pisteestä. Ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa kierratys.infosta.

Mustankorkean hyötyjätepisteiden ylläpitoa kustannetaan jätehuollon perusmaksulla. Hyötykeräyspisteiden hoitajat hakevat jätteet pakettiautolla Mustankorkean jätekeskukselle sekä pitävät huolta pisteiden siisteydestä.

Paljon sotkua ja hyötykeräyspisteelle kuulumatonta irtojätettä jätesäkeissä sekä muovikanistereita

Tuhansien lisäkustannukset

Hyötykeräyspisteiden sotkeminen ja sinne kuulumattomat jätteet aiheuttavat useiden tonnien ylimääräiset kustannukset vuosittain. Lisäksi päälle tulevat vielä henkilö- ja ajoneuvokulut.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Etualalla on Mustankorkean vihreä jäteauto. Taaempana näkyy jäteauton kuljettaja, joka tuo jäteautolle isoa tummaa jäteastiaa. On kaunis ja aurinkoinen talvipäivä.

AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jätekuljetuksiin

Ammattiliittojen laajat työtaistelut 1.–2. helmikuuta vaikuttavat jäteastioiden tyhjennyksiin Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Lakossa ovat mukana myös Auto-…

Nuori mies nostaa juuri uunista tulleen kinkun pöydälle. Tunnelma on hämärä ja kauniin jouluinen.

Vältä tulviva viemäri – kinkkurasva kierrätetään oman kodin biojäteastiassa

Kinkkurasvaa ei saa kaataa viemäriin, jotta putket eivät tukkeudu. Pahimmillaan vessanpönttöön kaadettu rasva voi aiheuttaa omaan kotiin viemäritukoksen…