Huonekalut
Huonekalut

Huonekalut lajitellaan materiaalin mukaan. Jos huonekaluissa on verhoilu, on oikea osoite sekajätteen lavalla. Jos huonekalut ovat puisia, lajitellaan ne puujätteeseen.

Puujäte

Puiset huonekalut, kuten sängyt, keittiön pöytä sekä tuolit, joissa ei ole verhoilua, lajitellaan puujätteeseen.


Sekajäte

Kaikki huonekalut, joissa on kangas- tai nahkaverhoilu ovat sekajätettä. Sekajätelavalle kuuluvat siis sohvat, nojatuolit ja joustinpatjat.


Mihin vien jätteet

Huonekaluja ei saa jättää suuren kokonsa vuoksi taloyhtiön jätekatokseen tai hyötykeräyspisteille. Väärään paikkaan jätettyjen huonekalujen poisviennistä laskutetaan taloyhtiötä eli kustannukset tulevat asukkaille. Mustankorkean hyötykeräyspisteitä ylläpidetään jätehuollon perusmaksulla. Jos niitä käytetään väärin, nostaa se pisteiden käyttökustannuksia ja pahimmillaan vaikuttaa asukkaiden perusmaksuun. Kiitos sinulle, kun lajittelet oikein.

“Hyötykeräyspisteiden sotkemisesta ja väärinkäytöstä tulee useiden tonnien lasku vuodessa. Moni jätelaitos on poistanut omat keräyspisteensä, koska niitä ei käytetä oikein. Suuret jätteet tulee aina tuoda joko Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Esko Martikainen, toimitusjohtaja

Lue lisää kierrätyksestä

Mustavalkoisessa kuvassa näkyy jätekasassa pyörän vanteita, huonekaluja ja sähkölaitteita.

Täyttä roskaa vai raaka-aineiden aarreaitta? – Kiertotalous on muuttanut kaatopaikkoja

Mustankorkea juhlistaa tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan ja alue 60-vuotista historiaansa. Näin vanhasta kaatopaikasta kehittyi monipuolinen jätekeskus.

Kymmenen vinkkiä ruokahävikin pienentämiseen

Ruoka on liian hyvää ja arvokasta hukattavaksi. Silti jokainen meistä heittää ruokaa roskiin noin 23 kiloa eli sadan…