Huonekalut
Huonekalut

Huonekalut lajitellaan materiaalin mukaan. Jos huonekaluissa on verhoilu, on oikea osoite sekajätteen lavalla. Jos huonekalut ovat puisia, lajitellaan ne puujätteeseen.

Puujäte

Puiset huonekalut, kuten sängyt, keittiön pöytä sekä tuolit, joissa ei ole verhoilua, lajitellaan puujätteeseen.


Sekajäte

Kaikki huonekalut, joissa on kangas- tai nahkaverhoilu ovat sekajätettä. Sekajätelavalle kuuluvat siis sohvat, nojatuolit ja joustinpatjat.


Mihin vien jätteet

Huonekaluja ei saa jättää suuren kokonsa vuoksi taloyhtiön jätekatokseen tai hyötykeräyspisteille. Väärään paikkaan jätettyjen huonekalujen poisviennistä laskutetaan taloyhtiötä eli kustannukset tulevat asukkaille. Mustankorkean hyötykeräyspisteitä ylläpidetään jätehuollon perusmaksulla. Jos niitä käytetään väärin, nostaa se pisteiden käyttökustannuksia ja pahimmillaan vaikuttaa asukkaiden perusmaksuun. Kiitos sinulle, kun lajittelet oikein.

“Hyötykeräyspisteiden sotkemisesta ja väärinkäytöstä tulee useiden tonnien lasku vuodessa. Moni jätelaitos on poistanut omat keräyspisteensä, koska niitä ei käytetä oikein. Suuret jätteet tulee aina tuoda joko Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Esko Martikainen, toimitusjohtaja

Lue lisää kierrätyksestä

Pyöräkuormaaja on ajamassa sisälle rakennukseen. Edessä lukee heijastavassa kyltissä "Läpikulku kielletty". Takana näkyy kasoja pilkottua puujätettä.

Turvallisuushavainnot auttavat meitä kehittymään

Vuonna 2023 otimme käyttöön Falcony-järjestelmän, jonka tarkoituksena on parantaa turvallisuuttamme entisestään. Mustankorkean työntekijät ja urakoitsijat voivat kirjata järjestelmään…

Hötkyilykielto lajittelupihalle

Näin kesällä on hyvä hieman chillata, siksipä asetamme lajittelupihallemme hötkyilykiellon! Mikä se on? Hötkyilykielto tarkoittaa sitä, että esimerkiksi…