Huonekalut
Huonekalut

Huonekalut lajitellaan materiaalin mukaan. Jos huonekaluissa on verhoilu, on oikea osoite huonekalut/sekajäte -lavalla. Jos huonekalut ovat puisia, lajitellaan ne puujätteeseen.

Puujäte

Puiset huonekalut, kuten sängyt, keittiön pöytä sekä tuolit, joissa ei ole verhoilua, lajitellaan puujätteeseen.

Huonekalut / sekajäte

Kaikki huonekalut, joissa on kangas- tai nahkaverhoilu ovat sekajätettä.

Kyllä kiitos

  • sohvat
  • nojatuolit
  • joustinpatjat

Ei kiitos

Mitä maksaa

Huonekaluista maksetaan pienkuormamaksu sekä Mustankorkean jätekeskuksella että Laukaan pienjäteasemalla.

Mihin vien jätteet

Jatkokäyttö

Huonekalut murskataan tarvittaessa. Mustankorkealta ne lähtevät poltettavaksi Tampereelle, jolloin niistä saadaan lämpöä ja sähköä.

Huonekaluja ei saa jättää suuren kokonsa vuoksi taloyhtiön jätekatokseen tai hyötykeräyspisteille. Väärään paikkaan jätettyjen huonekalujen poisviennistä laskutetaan taloyhtiötä eli kustannukset tulevat asukkaille. Mustankorkean hyötykeräyspisteitä ylläpidetään jätehuollon perusmaksulla. Jos niitä käytetään väärin, nostaa se pisteiden käyttökustannuksia ja pahimmillaan vaikuttaa asukkaiden perusmaksuun. Kiitos sinulle, kun lajittelet oikein.

“Hyötykeräyspisteiden sotkemisesta ja väärinkäytöstä tulee useiden tonnien lasku vuodessa. Moni jätelaitos on poistanut omat keräyspisteensä, koska niitä ei käytetä oikein. Suuret jätteet tulee aina tuoda joko Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Esko Martikainen, toimitusjohtaja

Lue lisää kierrätyksestä

Poistotekstiiliä ei vastaanoteta Laukaan pienjäteasemalla

Laukaan pienjäteasemalla ei vastaanoteta enää poistotekstiiliä. Poistotekstiilin keräys Laukaan pienjäteasemalla vaatisi muutoksen ympäristölupaan.

Muovipakkauksia kerätään jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla

Mustankorkean jätekeskukselle ja Laukaan pienjäteasemalle ovat tulleet keltaiset muoviastiat, joihin asukas voi tuoda muovipakkauksia. Hyvänä muistisääntönä toimii edelleen…