Huonekalut
Huonekalut

Huonekalut lajitellaan materiaalin mukaan. Jos huonekaluissa on verhoilu, on oikea osoite sekajätteen lavalla. Jos huonekalut ovat puisia, lajitellaan ne puujätteeseen.

Puujäte

Puiset huonekalut, kuten sängyt, keittiön pöytä sekä tuolit, joissa ei ole verhoilua, lajitellaan puujätteeseen.


Sekajäte

Kaikki huonekalut, joissa on kangas- tai nahkaverhoilu ovat sekajätettä. Sekajätelavalle kuuluvat siis sohvat, nojatuolit ja joustinpatjat.


Mihin vien jätteet

Huonekaluja ei saa jättää suuren kokonsa vuoksi taloyhtiön jätekatokseen tai hyötykeräyspisteille. Väärään paikkaan jätettyjen huonekalujen poisviennistä laskutetaan taloyhtiötä eli kustannukset tulevat asukkaille. Mustankorkean hyötykeräyspisteitä ylläpidetään jätehuollon perusmaksulla. Jos niitä käytetään väärin, nostaa se pisteiden käyttökustannuksia ja pahimmillaan vaikuttaa asukkaiden perusmaksuun. Kiitos sinulle, kun lajittelet oikein.

“Hyötykeräyspisteiden sotkemisesta ja väärinkäytöstä tulee useiden tonnien lasku vuodessa. Moni jätelaitos on poistanut omat keräyspisteensä, koska niitä ei käytetä oikein. Suuret jätteet tulee aina tuoda joko Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Esko Martikainen, toimitusjohtaja

Lue lisää kierrätyksestä

Etualalla on Mustankorkean vihreä jäteauto. Taaempana näkyy jäteauton kuljettaja, joka tuo jäteautolle isoa tummaa jäteastiaa. On kaunis ja aurinkoinen talvipäivä.

AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jätekuljetuksiin

Ammattiliittojen laajat työtaistelut 1.–2. helmikuuta vaikuttavat jäteastioiden tyhjennyksiin Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Lakossa ovat mukana myös Auto-…

Nuori nainen avaa kerrostaloa ovea. Kädessään hänellä on sekajätteen roskapussi sekä ämpäri, jossa lehtiä ja muuta paperia. Etualalla näkyy taloyhtiön pihalla oleva havupuu.

Jätemaksut yhtenäistyvät seka- ja biojätteellä

Jätemaksut yhtenäistyvät Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Tämä tarkoittaa, että 1.1.2024 lähtien asukkaat maksavat seka- ja biojäteastioiden tyhjentämisestä…