Mustankorkea on mukana Keski-Suomen Yrityskylässä, jonka kautta tavoitamme jyväskyläläisiä, laukaalaisia, muuramelaisia ja toivakkalaisia 6.-luokkalaisia yli 2 000 joka vuosi. Yrityskylä on suomalainen innovaatio.

  • Kesto: yksi päivä Yrityskylässä
  • Paikka: Yrityskylä Keski-Suomi, Kauppakatu 32 (Halosen kiinteistön 1. krs), 40100 Jyväskylä
  • Aihe: Talous- ja työelämätaitojen opettelu pienoisyhteiskunnassa
  • Kenelle: Keski-Suomen 6.-luokkalaiset

Yrityskylä sijaitsee Jyväskylän keskustassa ja siellä vierailevat lähes kaikki (96 %) Keski-Suomen 6.- ja 9.-luokkalaisista. Yrityskylässä lapset ja nuoret harjoittelevat talous- ja työelämätaitojaan sekä saavat ensikosketuksen siihen, miten yhteiskuntamme toimii.

Mustankorkealla on oma pienoisyrityksensä Yrityskylässä, jossa lasten ja nuorten työnkuvia ovat asiakaspalvelijan, keräyspistehoitajan, lajitteluneuvojan ja toimitusjohtajan työtehtävät. Vuonna 2022 uutuutena Yrityskylässä oli tarjolla myös kaikille lyhyt jätepakopeli, jossa tutustuttiin vaarallisiin jätteisiin ja testattiin ongelmanratkaisutaitoja.

Lapset istuvat pöydän ääressä ja heitä naurattaa
Yrityskylä on suomalainen innovaatio. Se innostaa lapsia tekemisen kautta ymmärtämään, miten yhteiskuntamme toimii ja miten esimerkiksi palkasta maksetaan veroja.

Kysy lisää (opettajille): Yrityskylän yhteistiedot

Lapsia Keski-Suomen Yrityskylässä

Yrityskylä

Yrityskylä poistaa työelämään liittyviä mörköjä. Sen tavoitteena on kehittää nuorten talous- ja työelämätaitoja. Yrityskylä on suomalainen innovaatio, jossa myös Mustankorkea on mukana.

Luitko jo nämä?

Lupiini kukkii tienvarrella

Haittakasvit ja vieraslajit tuotava säkitettynä

Mustankorkea muuttaa haittakasvien ja muiden vieraslajien vastaanoton ohjeistustaan ja jatkossa kyseiset jätteet on tuotava jätekeskukselle säkitettynä. Säkityksellä halutaan…

Nainen oranssissa hupparissa messuosastolla, taustalla nuori mies vihreässä hupparissa

Kierrätyskoutsi kesätapahtumissa

Haluatko kysyä kierrätyksestä? Tule moikkaamaan kierrätyskoutsiamme kesätapahtumiin! Olemme perjantaina 26.5. Suurtoripäivässä Laukaassa, tiistaina 6.6. Huhtasuon hulinoissa, keskiviikkona 7.6.…