Mustankorkea on mukana Keski-Suomen Yrityskylässä, jonka kautta tavoitamme jyväskyläläisiä, laukaalaisia, muuramelaisia ja toivakkalaisia 6.-luokkalaisia yli 2 000 joka vuosi. Yrityskylä on suomalainen innovaatio.

  • Kesto: yksi päivä Yrityskylässä
  • Paikka: Yrityskylä Keski-Suomi, Kauppakatu 32 (Halosen kiinteistön 1. krs), 40100 Jyväskylä
  • Aihe: Talous- ja työelämätaitojen opettelu pienoisyhteiskunnassa
  • Kenelle: Keski-Suomen 6.-luokkalaiset

Yrityskylä sijaitsee Jyväskylän keskustassa ja siellä vierailevat lähes kaikki (96 %) Keski-Suomen 6.- ja 9.-luokkalaisista. Yrityskylässä lapset ja nuoret harjoittelevat talous- ja työelämätaitojaan sekä saavat ensikosketuksen siihen, miten yhteiskuntamme toimii. Mustankorkealla on oma pienoisyrityksensä Yrityskylässä, jossa lasten ja nuorten työnkuvia ovat asiakaspalvelijan, keräyspistehoitajan, lajitteluneuvojan ja toimitusjohtajan työtehtävät. Vuonna 2022 uutuutena Yrityskylässä on tarjolla myös kaikille lyhyt jätepakopeli, jossa tutustutaan vaarallisiin jätteisiin ja testataan ongelmanratkaisutaitoja.

Lapset istuvat pöydän ääressä ja heitä naurattaa
Yrityskylä on suomalainen innovaatio. Se innostaa lapsia tekemisen kautta ymmärtämään, miten yhteiskuntamme toimii ja miten esimerkiksi palkasta maksetaan veroja.

Kysy lisää (opettajille): yrityskyla.keski-suomi@tat.fi

Lapsia Keski-Suomen Yrityskylässä

Yrityskylä

Yrityskylä poistaa työelämään liittyviä mörköjä. Sen tavoitteena on kehittää nuorten talous- ja työelämätaitoja. Yrityskylä on suomalainen innovaatio, jossa myös Mustankorkea on mukana.

Luitko jo nämä?

Esikoululaiset opettavat Mustankorkean Älli-robottia lajittelemaan jätteitä

Mustankorkean järjestämä eskarikierros alkoi helmikuussa Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Eskarikierroksella Älli-robotti ja Into-tutkija vierailevat päiväkodeissa kertomassa jätteiden…