Asbesti
Asbesti

Asbesti on vaarallista jätettä, joka vaatii erityiskäsittelyä. Asbestia voi olla esimerkiksi lämmityskattiloiden pinnoilla, lämpöputkien ja ilmanvaihtokanavien eristeissä, palo- ja äänieristeissä, vanhojen sähköhellojen eristeissä, lattia- ja kattolaatoissa, julkisivupinnoitteissa ja vanhojen talojen huopakatteissa.

Kyllä kiitos

  • asbestisementti
  • asbestipöly
  • asbestia sisältävät kuitusementti- ja mineriittilevyt
  • varttikate eli vanhat kattotiilet

Ei kiitos

Mitä maksaa

Kaikki asbestikuormat punnitaan Mustankorkean jätekeskuksen vaaka-asemalla. Kotitalouksien alle 100 kg kuormat otetaan vastaan pienkuormamaksulla, yli 100 kg hinnoitellaan suurten kuormien hinnaston mukaan.

Jätteen esivalmistelu

Asbestipurkutyöt tulee lain mukaan teettää asiaan perehtyneellä ja luvat saaneella purkuyrityksellä. Asbestijätettä ei saa sekoittaa jätekuormassa muihin jätteisiin, vaan se pitää pakata esimerkiksi lasikuituvahvisteisiin säkkeihin niin, ettei pakkaus rikkoudu käsittelyn tai kuljetuksen aikana. Pakkaus on merkittävä tekstillä “ASBESTIJÄTETTÄ. Pölyn hengittäminen vaarallista.”

Mihin vien jätteet

Jatkokäyttö

Asbesti loppusijoitetaan Mustankorkean jätekeskuksella.

Lue lisää kierrätyksestä

Poistotekstiiliä ei vastaanoteta Laukaan pienjäteasemalla

Laukaan pienjäteasemalla ei vastaanoteta enää poistotekstiiliä. Poistotekstiilin keräys Laukaan pienjäteasemalla vaatisi muutoksen ympäristölupaan.

Muovipakkauksia kerätään jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla

Mustankorkean jätekeskukselle ja Laukaan pienjäteasemalle ovat tulleet keltaiset muoviastiat, joihin asukas voi tuoda muovipakkauksia. Hyvänä muistisääntönä toimii edelleen…