Käsitellyn puun jätelava, mukana myös talon sisäovi.
Rakennusjäte

Rakennus-, remontti- ja purkujäte lajitellaan materiaalin mukaan. Alta löydät yleisimmät jätelajit, joita kotien remonteista syntyy.

Jos rakennusjäte on sekalaista, eikä siinä ole kierrätyksessä hyödynnettäviä materiaaleja, lajitellaan se sekajätteeseen. Myös niin sanottu remonttien siivousjäte on sekajätettä.

Mitä maksaa

Suurin osa rakennus- ja purkujätteestä veloitetaan pienkuormamaksulla. Pienkuorma tarkoittaa kodeista tulevaa yksityisten asukkaiden remontti-, rakennus- ja purkujätettä, jota tuodaan peräkärryllä. Tarkemmat hinnat löydät Mustankorkean jätekeskuksen hinnastosta ja Laukaan pienjäteaseman hinnastosta. Sähkölaitteiden, vaarallisten jätteiden, asbestin ja metallin tuominen on maksutonta.

Jätteen esivalmistelu

Peräkärrykuormat täytyy lajitella paikan päällä. Helpommalla pääset, kun lajittelet kuorman jo kotona peräkärryä pakatessasi. Halutessasi voit myös tutustua hinnastoihimme ja tuoda samalla kerralla maksuttomat jätteet ja toisella kerralla maksulliset jätteet.

Minne vien jätteet

Rakennusjätettä vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla.

Kodin tai taloyhtiön jäteastioita ei saa täyttää remontti- tai muuttojätteillä. Remonttijätteet täytyy tuoda aina Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle ja lajitella materiaalin mukaan.

Jatkokäyttö

Jätteiden jatkokäyttö riippuu jätelajista. Tarkemmat tiedot jätteiden matkasta ja jatkokäytöstä löydät kunkin jätelajin sivulta.

Lue lisää kierrätyksestä

Silmälaispäinen nainen katsoo kameraan ja hymyilee. Taustalla näkyy vihreää luontoa.

Tekstiileille tulossa tuottajavastuu 

Mustankorkealla on poistotekstiileille vain yksi keräysastia, joka sijaitsee jätekeskuksella. Keräysverkostoa ei ole vielä laajennettu, kun Mustankorkealla on odotettu…

Kaksi vihreää jäteastiaa, joissa violetit poistotekstiilin jätetarrat. Yläpuolella lukee kierrätyspisteen numero 31.

Poistotekstiiliä kerätään Mustankorkean lajittelupihalla 

Poistotekstiiliä on kerätty Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa vain yhdessä keräyspisteessä: Mustankorkean jätekeskuksen lajittelupihalla. Miksi näin?