Perhe kuorimassa porkkanoita kotona

Omakotitalolla ja paritalolla täytyy olla jäteastiat sekajätteelle ja biojätteelle. Biojätteen keräämiseen voi vaihtoehtoisesti käyttää omaa kompostoria. Hyvä vaihtoehto on myös naapureiden yhteinen jäteastia eli jätekimppa.

Jätteitä maapallon muodossa

Kierrätys

Mitä tarkemmin jätteet lajitellaan, sitä paremmin ne pystytään kierrättämään. Kierrättäminen vähentää neitseellisten raaka-aineiden ja energian kulutusta, eli säästää ympäristöämme.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoittaa ilmoitusvelvollisuus?

Sinulla on asiakkaanamme ilmoitusvelvollisuus. Se tarkoittaa sitä, että ilmoitat meille kotisi jätehuoltoon liittyvät tarvittavat tiedot, kuten jäteastioiden koot ja sijainnin. Jos huomaat tiedoissasi virheitä, niin otathan yhteyttä mahdollisimman pian, jotta voimme korjata ne. Valitettavasti emme hyvitä jäteastioiden tyhjennysten hintaa takautuvasti, jos jäteastian koko on ilmoitettu suuremmaksi kuin se todellisuudessa onkaan.

Miten teen reklamaation?

Jos huomaat jäteastioiden tyhjennyksissä ongelmia tai puutteita, ota yhteyttä meihin mahdollisimman pian. Reklamaatio tyhjentämättömästä jäteastiasta tulisi tehdä viiden arkipäivän kuluessa asiakaspalveluumme. Jälkikäteen tehtyjä reklamaatioita ei valitettavasti hyvitetä.

Tiesithän, että jäteastiat tyhjennetään pääsääntöisesti arkisin ma-pe klo 6-22 välisenä aikana. Jätteitä kerätään tiettyinä viikonpäivinä, ja mahdollisuuksien mukaan kaikki alueen astiat pyritään tyhjentämään samalla kertaa. Jos jäteauto rikkoutuu, kuljettaja sairastuu tai viikkoon osuu arkipyhä, voidaan jätteitä kerätä yhden päivän tavanomaisesta päivästä aiemmin tai myöhemmin.

Jäteastia rikkoutui, mitä teen?

Jos jäteastia rikkoutuu tyhjennyksen yhteydessä ja astia on alle viisi vuotta vanha, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Tätä vanhempia astioita ei hyvitetä, sillä muovi haurastuu vanhetessaan ja astia voi hajota koneellisen tyhjennyksen yhteydessä. Jäteastioilla on usein viiden vuoden takuu.

Mitä pitää muistaa muuttaessa?

Jos muutat muualle, niin muista lopettaa jäteastian tyhjennys muuton yhteydessä täyttämällä sähköinen lomake. Muuttotiedot eivät välity meille automaattisesti, joten on tärkeää, että ilmoitat meille muutostasi. Jos sopimusta ei ole päätetty ja astioiden tyhjennykset jatkuvat kiinteistöillä, ovat tyhjennykset normaalin hintaisia, eikä niitä valitettavasti hyvitetä takautuvasti.

Lue lisää

Vaakakuvassa pöydällä sakset, nuppineuloja ja lankaa.

Vaatteiden paikkaus säästää luontoa ja rahaa – yksinkertaisin paikkaus onnistuu jokaiselta

Tekstiilintuotanto aiheuttaa noin kymmenen prosenttia maailman teollisuuden hiilidioksidipäästöistä, joten vaatteiden korjaaminen ja uusien vaatteiden ostaminen vain harkiten on…

Soutuvene on kiinni rannassa. On kaunis kesäinen päivä.

Miten lasikuituvene kierrätetään?

Lasikuituveneen käyttöikä on pitkä, jopa yli sata vuotta. Aivan heti sille ei siis tule edes tarvetta hävittää. Jos…