Ilmakuvassa näkyy korkealta erilaisia jätelavoja

Vastaanotamme Mustankorkean jätekeskukselle bussilla erilaisia ryhmiä. Meillä käyvät esimerkiksi koululaiset osana kotitalouden oppiainetta tai ympäristöalan opiskelijat. Myös erilaiset harrastusryhmät voivat vierailla meillä. Vierailuun tarvitsette bussin.

  • Kesto: valittavana 30, 45 tai 60 min kierrokset
  • Paikka: Mustankorkean jätekeskus, Ronsuntaipaleentie 204
  • Aihe: Mustankorkean ja jätekeskuksen toiminnan yleisesittely ja alueen kiertäminen asiakkaan tilaamalla bussilla

Bussikierroksella Mustankorkean kierrätyskoutsi hyppää vaaka-aseman portilta asiakkaan bussin kyytiin. Kierrämme osan Mustankorkean jätekeskuksen alueesta bussilla. Samalla tutustumme sekä alueeseen että Mustankorkean toimintaan ja yleisiin lajitteluohjeisiin.

Turvallisuussyistä jätekeskuksen aluetta ei voi kiertää jalan. Eikä se onnistuisi alueen suuren koon vuoksi, sillä alue on 60 hehtaaria. Bussikierros on hyvä vaihtoehto jätekeskuksen toimintaan tutustumiseen. Bussin tilaamisesta ja kustannuksista huolehtii asiakas. Aikataulut sovimme joustavasti yhdessä. Bussikierros sopii esimerkiksi koululaisryhmille.

Luitko jo nämä?

Nainen ja mies ovat selin kameraan, takana näkyy vihreä iso rakennus sekä autoja sen edessä.

Mustankorkea laski hiilijalanjälkensä – suurimmat päästömme tulevat jätteen loppusijoitusalueelta

Vuonna 2023 valmistui Mustankorkean ensimmäinen hiilijalanjälkilaskenta. Laskennasta selviää, että suurimmat kasvihuonepäästömme syntyvät sekä suljetulta että nykyään käytössä olevalta…

Nuori nainen avaa kerrostaloa ovea. Kädessään hänellä on sekajätteen roskapussi sekä ämpäri, jossa lehtiä ja muuta paperia. Etualalla näkyy taloyhtiön pihalla oleva havupuu.

Jätemaksut yhtenäistyvät seka- ja biojätteellä

Jätemaksut yhtenäistyvät Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Tämä tarkoittaa, että 1.1.2024 lähtien asukkaat maksavat seka- ja biojäteastioiden tyhjentämisestä…