Kierrätyskoutsia naurattaa, asiakkaiden auttaminen on mukavaa

Vaarallisen jätteen kierrätysauto kiertää nyt kaksi kertaa vuodessa; pienempi keräys keväisin ja suurempi syksyikin. Nyt on siis hyvä hetki kaivaa autotallista vanhat maalipurkit ja muut vaaralliset jätteet, ja tuoda ne kierrätysautollemme. Kierrämme toukokuussa viidessä eri paikassa.

Vaarallisen jätteen kierrätysauto

Vaarallisen jätteen kierrätysauto vastaanottaa asukkailta vaarallisia jätteitä maksutta maksimissaan 50 kg/litraa/asukas. Tuo vaaralliset jätteet aina alkuperäisissä pakkauksissaan.

Kierrätysauton aikataulu ja pysähdyspaikat kevät 2023

Jokaisella pysähdyspisteellä mukana myös kierrätyskoutsimme! Kierrätyskoutsi on Mustankorkean lajittelu- ja jäteneuvoja, joka auttaa sinua kierrättämiseen ja jätteiden lajitteluun liittyvissä kysymyksissä.

  • To 4.5. klo 16.30–18.30 Muuramen tori
  • Ti 9.5. klo 16.30–18.30 Vaajakoski, S-marketin Rinki-pisteellä
  • Ke 10.5. klo 16.00–18.00 Toivakan kirkonkylä, Iltaruskontie 2
  • To 11.5. klo 16.30–18.30 Tikkakoski, S-marketin piha
  • Ti 16.5. klo 16.30–18.30 Korpilahti, K-Marketin viereinen piha

Vanhat maalipurkin pohjat, öljyt ja auton akut varastossa, sisällä ärhäkkäät pesuaineet ja pilalle menneet kynsilakkapullot – tuo vaaralliset jätteet meille. Mustankorkea pakkaa vaaralliset jätteet kuljetusta varten ja toimittaa käsittelyyn Fortumille. Siellä ne käsitellään vaarattomiksi ja hyödynnetään energiana tai loppusijoitetaan vaarallisille aineille tarkoitetulla loppusijoitusalueella.

Vaarallisia jätteitä vastaanotetaan maksutta maksimissaan 50 kiloa/litraa päivässä per asukas. Jos tuot vaaralliset jätteet pahvilaatikossa, niin kierrätäthän laatikon kartongin keräyksessä. Muistathan, että kemikaaleja ei saa kaataa tai sekoittaa muihin aineisiin, vaan ne tulisi tuoda mahdollisuuksien mukaan aina alkuperäisessä pakkauksessaan.

Kierrätysohjeet pähkinänkuoressa

  1. Aine on vaarallista jätettä, mikäli siinä on punaiset varoitusmerkit.
  2. Jos pakkaus on täysin tyhjä, kierrätä se materiaalin mukaan (esim. metalli, sekajäte)
  3. Tuo aine aina alkuperäisessä pakkauksessaan. Mikäli vaarallinen aine ei ole alkuperäispakkauksessaan, niin merkitse selkeästi astiaan, mitä se sisältää. Lisäksi huolehdi, että astia on ehjä ja tiiviisti suljettu. Tämä auttaa aineen turvallisessa käsittelyssä ja oikeassa kierrätyksessä. Kiitos!
Ihmisiä tuomassa vaarallisia jätteitä kierrätysautolle
Vaarallisen jätteen kierrätysauto poikkesi syksyllä 2022 Vaajakoskella. Alussa ruuhka oli melkoinen, mutta loppua kohti rauhoittui.
Mies osallistuu arvontaa vaarallisen jätteen kierrätysautolla
Markku Honkoaho toi vaarallisen jätteen kierrätysautolle öljyjä ja vanhoja maaleja. Hänestä vaaralliset jätteet on helppo tunnistaa. Parhaana tiedotuskanavana hän piti Mustankorkean uutiskirjettä.

”On tärkeää, että vaarallisia jätteitä on vastaanottamassa osaava henkilöstö, jotta asukkailta saadaan paras mahdollinen tieto jätteen sisällöstä. Aiemmin vaarallisen jätteen kierrätysauto on kiertänyt syksyisin, mutta tänä vuonna vaarallisia jätteitä kerätään myös keväällä.”

Antti Anhava, logistiikkapäällikkö

Usein kysytyt kysymykset

Joillain kierrätysauton pysähdyspisteillä on mukana kierrätyskoutsi, mikä se on?

Kierrätyskoutsi on Mustankorkean lajittelu- ja jäteneuvoja, joka auttaa sinua kierrättämiseen ja jätteiden lajitteluun liittyvissä kysymyksissä. Kierrätyskoutsimme pitävät kierrätysvalmennusta, joka on asukkaille maksutonta jäteneuvontaa. Syksyllä 2022 kierrätysautolla oli mukana joillain pisteillä kierrätyskoutsi.  Kierrätyskoutsin voi tilata myös vaikkapa taloyhtiönne talkoopäivään – täytä sähköinen lomake.

En ehdi kierrätysautolle, mitä teen?

Vaarallisia jätteitä voi tuoda ympäri vuoden sekä Mustankorkean jätekeskukselle ja Laukaan pienjäteasemalle. Kaikki keräyspisteet löydät osoitteesta: kierratys.info

Haluatko lukea lisää?

Näin lajittelet vapun

Hauskaa vappua! Vappuna on lupa iloita ja hieman hullutellakin karnevaalitunnelmissa. Muista silti pitää järki päässä ja suosi valinnoissa…

Poistotekstiiliä ei vastaanoteta Laukaan pienjäteasemalla

Laukaan pienjäteasemalla ei vastaanoteta enää poistotekstiiliä. Poistotekstiilin keräys Laukaan pienjäteasemalla vaatisi muutoksen ympäristölupaan.