Maa-aineksilla tarkoitetaan maa-aineskuormia, jotka sisältävät esimerkiksi maata, nurmikkoa, kunttaa, puskia juurineen tai muita maa-aineksia. Maa-ainekset kannattaa viedä kuntien maankaatopaikoille. Tarvittaessa myös Mustankorkea ottaa vastaan maa-aineksia peräkärrykuormina pienkuormamaksulla.

Kyllä kiitos

  • kuntta
  • nurmikko
  • lieju

Ei kiitos

  • kannot voi tuoda Mustankorkean jätekeskukselle pienkuormamaksulla
  • vieraslajit ja haittakasvit vastaanotetaan Mustankorkealla omalle lavalle
  • puutarhajätteet, kuten risut ja oksat sekä haravointijäte vastaanotetaan Mustankorkealla
  • kiviä ei vastaanoteta Mustankorkean jätekeskuksella, mutta maankaatopaikoilla vastaanotetaan

Mitä maksaa

Maa-aineksia vastaanotetaan kuntien maankaatopaikoille Esimerkiksi Kivilammen maankaatopaikka vastaanottaa yksittäisiä henkilöauton peräkärryllä tuotavia kuormia ilmaiseksi.

Mustankorkean jätekeskus vastaanottaa peräkärrykuormat maa-aineksia pienkuormamaksulla.

Mihin vien jätteet

Kivilammen maankaatopaikka vastaanottaa henkilöauton peräkärrykuormia maksutta. Tuotavien maa-ainesten tulee olla puhtaita maa-aineksia, jotka eivät sisällä purku- yms. jätteitä, myrkyllisiä aineita, kantoja, eivätkä vieraslajeja.

Mustankorkean jätekeskukselle maa-aineksia voi tuoda pienkuormamaksulla. Mustankorkea ei vastaanota kiviä. Ensisijaisesti suosittelemme kuitenkin viemään maa-ainekset maankaatopaikoille.

Miksi maa-ainekset eivät kuulu toukokuun maksuttomiin puutarhajätteisiin?

Mustankorkean puutarhajäte, esimerkiksi risut ja oksat, haketetaan. Siksi niiden joukossa ei saa olla kiviä, hiekkaa tai muuta maa-ainesta, jotka tylsistyttävät tai hajoittavat haketuskoneiden terät.

Lue lisää kierrätyksestä

Tyttö katsoo kameraan. Takana näkyy kukkatarroilla koristeltu bokashi keittiön pöydällä. Pöydällä on kaunis kukkaliina.

Bokashointi palkitsee mehevällä mullalla ja tehokkaalla lannoitteella

Bokashointi on jokaisen viherpeukalon taikasana! Bokashointi on Japanista lähtöisin oleva tapa käsitellä kodin biojätteet fermentoimalla eli hapattamalla. Fermentoitunut…

Etualalla on Mustankorkean vihreä jäteauto. Taaempana näkyy jäteauton kuljettaja, joka tuo jäteautolle isoa tummaa jäteastiaa. On kaunis ja aurinkoinen talvipäivä.

AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jätekuljetuksiin

Ammattiliittojen laajat työtaistelut 1.–2. helmikuuta vaikuttavat jäteastioiden tyhjennyksiin Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Lakossa ovat mukana myös Auto-…