Maa-aineksilla tarkoitetaan maa-aineskuormia, jotka sisältävät esimerkiksi maata, nurmikkoa, kunttaa, puskia juurineen tai muita maa-aineksia. Maa-ainekset kannattaa viedä kuntien maankaatopaikoille. Tarvittaessa myös Mustankorkea ottaa vastaan maa-aineksia peräkärrykuormina pienkuormamaksulla.

Kyllä kiitos

  • kuntta
  • nurmikko
  • lieju

Ei kiitos

  • kannot voi tuoda Mustankorkean jätekeskukselle pienkuormamaksulla
  • vieraslajit ja haittakasvit vastaanotetaan Mustankorkealla omalle lavalle
  • puutarhajätteet, kuten risut ja oksat sekä haravointijäte vastaanotetaan Mustankorkealla
  • kiviä ei vastaanoteta Mustankorkean jätekeskuksella, mutta maankaatopaikoilla vastaanotetaan

Mitä maksaa

Maa-aineksia vastaanotetaan kuntien maankaatopaikoille Esimerkiksi Kivilammen maankaatopaikka vastaanottaa yksittäisiä henkilöauton peräkärryllä tuotavia kuormia ilmaiseksi.

Mustankorkean jätekeskus vastaanottaa peräkärrykuormat maa-aineksia pienkuormamaksulla.

Mihin vien jätteet

Kivilammen maankaatopaikka vastaanottaa henkilöauton peräkärrykuormia maksutta. Tuotavien maa-ainesten tulee olla puhtaita maa-aineksia, jotka eivät sisällä purku- yms. jätteitä, myrkyllisiä aineita, kantoja, eivätkä vieraslajeja.

Mustankorkean jätekeskukselle maa-aineksia voi tuoda pienkuormamaksulla. Mustankorkea ei vastaanota kiviä. Ensisijaisesti suosittelemme kuitenkin viemään maa-ainekset maankaatopaikoille.

Miksi maa-ainekset eivät kuulu toukokuun maksuttomiin puutarhajätteisiin?

Mustankorkean puutarhajäte, esimerkiksi risut ja oksat, haketetaan. Siksi niiden joukossa ei saa olla kiviä, hiekkaa tai muuta maa-ainesta, jotka tylsistyttävät tai hajoittavat haketuskoneiden terät.

Lue lisää kierrätyksestä

Kesäinen piknik pellolla, metallisessa astiassa on luonnon kukkia, viltin päällä on patonkia ja muuta syötävää.

Näin kierrätät kesän roskat

Kesä, mikä ihana vuodenaika. Grillaus, piknikit, vesileikit ja pihapuuhat kuuluvat suomalaiseen kesään. Mutta tiedätkö minne lajitellaan Thermacell, sytytysnestepullo,…

Vaakakuvassa pöydällä sakset, nuppineuloja ja lankaa.

Vaatteiden paikkaus säästää luontoa ja rahaa – yksinkertaisin paikkaus onnistuu jokaiselta

Tekstiilintuotanto aiheuttaa noin kymmenen prosenttia maailman teollisuuden hiilidioksidipäästöistä, joten vaatteiden korjaaminen ja uusien vaatteiden ostaminen vain harkiten on…