Lasisessa purkissa on joulukoristeita ja sammalta sisällä. Vieressä näkyy joulukukka.

Kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat mainioita paikkoja tavaran kierrättämiseen. Lähes jokaisella kirpparilla on myös ”saa ottaa” -laari. Siellä lojuvia tavaroita kukaan ei enää halua ostaa, mutta eivät ne vielä roskiakaan ole. Näistä hylättyjen esineiden laareista poimimme mukaan kiinnostavimmat löydöt ja rakensimme niistä ilmaisen jouluilmeen.

Kahvikuppi, tuikkukippo, muovikukka tai punainen nauhanpätkä. Näistä pienistä aarteista rakentui kauniita joulusommitelmia kaupasta hankittujen joulukukkien rinnalle.

Rikkinäinen joulukranssi siistiytyy

Vihreän joulukranssin ympäriltä riisuttiin muoviset koristeet ja niiden tilalle kiinnitettiin luonnontuotteita; jäkälää ja pieniä käpyjä kuumaliimalla. Valkoiset helmet sommiteltiin hujan hajan pitkin kranssia, kuin metsän pulleat lumimarjat. Uuden ilmeen saanut joulukranssi sujautettiin Amarylliksen ympärille, mutta yhtä hyvin sen olisi voinut kiinnittää ulko-oveen, seinälle tai nostaa hyllyn päälle joulukoristeeksi.

Joulukukka on tuunattu jäkälään.

Tonttu meni lasipurkkiin

Pyöreän, kannellisen lasipurkin pohjalle kiinnitettiin sinitarralla lankarulla ja sen päälle seisomaan pieni posliinitonttu. Tontun ympärille muotoiltiin pehmeä sammalmätäs. Sammalmättään päällä kasvaa rikkinäisestä kranssista talteen napsitut punaiset marjat. Tontun kaveriksi lasipurkkiin löytyi ilmaisen tavaran laarista myös pieni taulunkehys, joka toivottaa nyt Hyvää joulua!

Lasipurkkiin on tuunattu jouluinen asetelma.

Pienet pitsiliinat taipuvat moneen muoto

Jouluhyasintit eivät kaipaa juurikaan vettä tai multaa, eli niitä voi sovitella istumaan moneen eri paikkaan. Pieni lampunvarjostin tai lasinen kahvikuppi sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Jouluhyasintin kertakäyttöruukun päälle voi myös kääräistä puuvillaisen pitsiliinan. Punainen rusettinauha viimeistelee joulusomisteet näppärästi. Pienet pitsiliinat käyvät myös joulukuusen koristeena. Pitsiliinat voi tärkätä tukevaksi vedellä ja sokerilla. Neliskanttisen pitsiruukun saa, kun asettelee tärkkiin kastellun pitsiliinan kuivumaan vaikkapa maitopurkin pohjan päälle.

Vanhoista lampunvarjostimista on tehty jouluasetelmia.

Muovikukka kestää joulusta toiseen

Pienet muoviset kynttilämansetit, pakettikoristeet ja muut pienet muovikukat ovat mitä mainiointa materiaalia jouluilmeen rakentamiseen ja tavallinen näky ilmaisen tavaran laareissa. Luonnonkäpyjen päällä muovinen kynttilämansetti näyttää herttaiselta. Käpyyn solmittiin siima ja muovimansetti sujautettiin läpi siimasta. Jos mansetti keikkuu kävyn päällä, voi mansetin ja kävyn kiinnittää toisiinsa kuumaliimalla.

Ilmainen jouluilme rakennettiin seuraavista tavaroista

  • Rikkinäinen joulukranssi uudistettiin luonnonmateriaaleilla ja valkoisilla helmillä.
  • Pyöreän kannellisen lasipurkin sisälle rakennettiin tontun jouluinen metsä.
  • Pitsiliinoista tehtiin joulukuusen koristeita ja ruukunsuojus jouluhyasintille ja pöytäjoulukuuselle.
  • Muovikukkaiset mansetit muuttuivat riippuviksi käpykoristeiksi.
  • Vihreä lasinen kahvikuppi toimii kynttilänjalkana tai jouluhyasintin ruukkuna.