Jäteauto tyhjentää isoa jäteastiaa Jyväskylän Kankaalla

Isännöitsijät ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita meidän ja taloyhtiöiden asukkaiden välillä. Isännöitsijät huolehtivat siitä, että taloyhtiöissä on tarvittavat jäteastiat ja niillä sopivat tyhjennysvälit. Isännöitsijöiden kautta tieto kulkee myös asukkaille.

Mustankorkean lajittelukyltti taloyhtiön jätekatoksessa jäteastioiden yläpuolella

Jätekatoskyltti

Onko taloyhtiönne jätekatoksessa lajitteluohjeet? Lataa valmis aineisto ja tilaa jätekatoksen lajittelukyltti haluamastasi painosta. Kyltin koko on 80×120 cm ja sen painatus esimerkiksi muovipleksille maksaa muutaman kympin (paikasta ja materiaalista riippuen).

Jäteastioita tyhjennetään pääsääntöisesti ma-pe kello 6-22 välisenä aikana. Jätteitä kerätään alueittain tiettyinä viikonpäivinä ja tyhjennyspäivä voi vaihdella yhden päivän totutusta päivästä. Poikkeuksia ovat esimerkit kalustorikot ja sairaustapaukset, arkipyhät ja aatot sekä vaikeat sääolosuhteet.

Mustankorkea

Jäteastiatarrat

Jäteastioihin on saatavilla jäteastiatarroja kahdessa koossa: A3 ja A4. Tarroja löytyy myös englanninkielisinä. Alla pikalinkit taloyhtiöissä yleensä käytettäviin A3-koon tarroihin. Kaikki jäteastiatarrat löytyvät materiaalipankistamme. Valmiita tarroja saat Mustankorkean Kivääritehtaan toimistolta, jätekeskukselta, Laukaan pienjäteasemalta tai kuntien infopisteistä.

Jätehuoltomääräysten mukaan jätteitä ei saa kerätä arkipyhinä ja aattoina, minkä vuoksi tyhjennyspäivä saattaa siirtyä etenkin jouluisin useamman päivän. Jätteitä ei kuitenkaan jätetä keräämättä, vaan tarvittaessa astioita tyhjennetään erillisellä luvalla lauantaisin ja joskus jopa sunnuntaisin.

Haluatko lukea lisää

Kevään kelirikko ja teiden painorajoitukset

Kelirikkoaika on jälleen käsillä, kun talvi on kääntynyt kevääksi. Jos tielle joudutaan asettamaan painorajoitus estämään tien vaurioitumista, ei…

Kuvassa näkyy kännykkä, jossa lähettäjänä Mustankorke ja viestissä lukee, että selajäte 240 l tyhjennys ei onnistunut pihassa olleen esteen vuoksi.

Jäikö jäteastia tyhjentämättä esteen vuoksi?

Saitko Mustankorkealta tekstiviestin tai sähköpostin, että jäteastian tyhjennys ei onnistunut pihassa tai katualueella olleen esteen vuoksi? Mitä se…