Erilaisia jäteastioita kierrätysvalmennuksessa

Peruspaketti on se tavanomaisin vaihtoehto kierrätysvalmennuksessamme. Peruspaketista puhutaan, kun haluat tilata kierrätyskoutsimme omiin tiloihisi pitämään maksutonta jäteneuvontaa. Peruspaketin voit tilata, kun teitä on vähintään kymmenen henkilöä.

  • Kesto: noin tunti
  • Paikka: asiakkaan tilat (esim. taloyhtiön kerhohuone)
  • Aihe: kierrätys yleisesti tai keskittyen tiettyyn osa-alueeseen, kuten muovipakkausten kierrättämiseen
  • Ryhmäkoko: vähintään 10 henkilöä

Mustankorkean kierrätyskoutsin voi pyytää vaikkapa taloyhtiön siivoustalkoisiin pitämään esimerkiksi tunnin neuvontatilaisuuden jätteiden lajittelusta. Aikataulut sovitaan yhdessä. Kierrätyskoutsi tilataan teidän järjestämäänne tilaan, esimerkiksi taloyhtiön kerhohuoneeseen tai muuhun vastaavaan. Terveysturvallisuuteen liittyvät asiat huomioidaan aina tilanteen mukaan. Osallistujien minimimäärä on kymmenen henkilöä.

Kierrätysvalmennuksessa voimme kertoa jätteiden lajittelusta yleisesti tai sitten voimme keskittyä haluamaanne jätelajiin, vaikkapa muovipakkausten kierrättämiseen. Annamme selkeitä lajitteluvinkkejä, keskustelemme jätteiden synnyn ehkäisystä sekä siitä, mitä jätteistä jatkojalostetaan ja miksi kierrättäminen on tärkeää.

Ympäristö on kestävyyslaji. Olemme oppineet kierrättämään, mutta pitkäjänteisen valmennuksen avulla jätteiden lajittelua voidaan yhä parantaa. Sekajätepussista varsinaista sekajätettä on reilu 20 % – loput on hyötyjätteitä tai biojätettä.

Sekajätetutkimus vuonna 2021

Luitko jo nämä?

Esikoululaiset opettavat Mustankorkean Älli-robottia lajittelemaan jätteitä

Mustankorkean järjestämä eskarikierros alkoi helmikuussa Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Eskarikierroksella Älli-robotti ja Into-tutkija vierailevat päiväkodeissa kertomassa jätteiden…