Mies kysyy kierrätyskoutsilta kierrättämisestä, kierrätyskoutsi kuuntelee tarkkaavaisena

Mustankorkea osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin alueellamme. Olemme mukana kesämarkkinoilla, opiskelijatapahtumissa sekä vaarallisen jätteen kierrätysautolla.

  • Kesto: tapahtuman mukaan
  • Paikka: tapahtumapaikka Jyväskylän, Laukaan, Muuramen tai Toivakan alueella
  • Aihe: kierrätys yleisesti tai keskittyen tiettyyn osa-alueeseen, kuten muovipakkausten kierrättämiseen

Kysy lisätietoja: kierratysvalmennus@mustankorkea.fi

Mustankorkean kierrätyskoutsit osallistuvat alueellamme myös erilaisiin tapahtumiin ja markkinoihin. Olemme olleet mukana kesä- ja opiskelijatapahtumissa sekä tehneet kirjasto- ja oppilaitoskiertueita. Syksyllä 2022 olimme mukana myös Vaarallisen jätteen kierrätysauton kierroksella. Tapahtumissa meiltä on saanut kysyä jätteiden lajittelusta, minkä lisäksi olemme voineet keskittyä esimerkiksi joulun ajan jätteisiin tai mökkiläisten kysymyksiin ja kompostointiin.

“Vuonna 2022 tavoitimme tapahtumien kautta lähes 1 500 alueemme asukasta. Vierailimme muun muassa alueemme oppilaitoksissa Let’s treenataan -kiertueella sekä osallistuimme opiskelijoiden Amazing Race Jyväskylä -tapahtumaan. Lisäksi olimme mukana kesätapahtumissa ja kävelykatukirppiksellä.”

Päivi Peltola, viestinnän asiantuntija
Nainen oranssissa hupparissa messuosastolla, taustalla nuori mies vihreässä hupparissa
Mustankorkea on osallistunut Paviljongin Rakennusmessuille jo useana vuonna. Vuonna 2023 messuilla vieraili yli 10 000 kävijää.
Kirkkaissa rasioissa erilaisia jätteitä lajiteltuina
Esimerkkejä, miten jätteitä lajitellaan eri jäteastioihin. Etualalla nähtävillä muovigranulaattia, mitä tehdään kierrätetyistä muovipakkauksista.
Nuori mies vihreässä hupparissa hymyilee messuosastolla, kun asiakas täyttää arvontalappua
Mustankorkean messuosastolta kävijät saivat hakea jäteastiatarroja, kodin lajittteluoppaita, Kulku-lehtiä sekä osallistua arvontaan jätetietoutta testaten.
Messuosasto, jossa mainostetaan biokaasua, osastolla käymässä kolme messuvierasta
Mustankorkea ei ole pelkkä jäteyhtiö. Messuilla esiteltiin biojätteestä valmistettua biokaasua sekä multaa.

Luitko jo nämä?

Kuvassa maahan hautautuneita akkuja hautausmaalla sekä teksti "It's alive!"

Vaara piilee, jos et lajittele akkuja oikein – Katso, miten zombiakku räjähtää

Väärin lajitellut akut aiheuttavat Suomessa vuosittain kymmeniä räjähdysmäisiä tulipaloja jätehuollon eri vaiheissa. Käytöstä poistettu litiumioniakku voi herätä väärän…

Lupiini kukkii tienvarrella

Haittakasvit ja vieraslajit tuotava säkitettynä

Mustankorkea muuttaa haittakasvien ja muiden vieraslajien vastaanoton ohjeistustaan ja jatkossa kyseiset jätteet on tuotava jätekeskukselle säkitettynä. Säkityksellä halutaan…