Mies kysyy kierrätyskoutsilta kierrättämisestä, kierrätyskoutsi kuuntelee tarkkaavaisena

Mustankorkea osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin alueellamme. Olemme mukana kesämarkkinoilla, opiskelijatapahtumissa sekä vaarallisen jätteen kierrätysautolla.

  • Kesto: tapahtuman mukaan
  • Paikka: tapahtumapaikka Jyväskylän, Laukaan, Muuramen tai Toivakan alueella
  • Aihe: kierrätys yleisesti tai keskittyen tiettyyn osa-alueeseen, kuten muovipakkausten kierrättämiseen

Kysy lisätietoja: kierratysvalmennus@mustankorkea.fi

Mustankorkean kierrätyskoutsit osallistuvat alueellamme myös erilaisiin tapahtumiin ja markkinoihin. Olemme olleet mukana kesä- ja opiskelijatapahtumissa sekä tehneet kirjasto- ja oppilaitoskiertueita. Syksyllä 2022 olimme mukana myös Vaarallisen jätteen kierrätysauton kierroksella. Tapahtumissa meiltä on saanut kysyä jätteiden lajittelusta, minkä lisäksi olemme voineet keskittyä esimerkiksi joulun ajan jätteisiin tai mökkiläisten kysymyksiin ja kompostointiin.

“Vuonna 2022 tavoitimme tapahtumien kautta lähes 1 500 alueemme asukasta. Vierailimme muun muassa alueemme oppilaitoksissa Let’s treenataan -kiertueella sekä osallistuimme opiskelijoiden Amazing Race Jyväskylä -tapahtumaan. Lisäksi olimme mukana kesätapahtumissa ja kävelykatukirppiksellä.”

Päivi Peltola, viestinnän asiantuntija
Nainen oranssissa hupparissa messuosastolla, taustalla nuori mies vihreässä hupparissa
Mustankorkea on osallistunut Paviljongin Rakennusmessuille jo useana vuonna. Vuonna 2023 messuilla vieraili yli 10 000 kävijää.
Kirkkaissa rasioissa erilaisia jätteitä lajiteltuina
Esimerkkejä, miten jätteitä lajitellaan eri jäteastioihin. Etualalla nähtävillä muovigranulaattia, mitä tehdään kierrätetyistä muovipakkauksista.
Nuori mies vihreässä hupparissa hymyilee messuosastolla, kun asiakas täyttää arvontalappua
Mustankorkean messuosastolta kävijät saivat hakea jäteastiatarroja, kodin lajittteluoppaita, Kulku-lehtiä sekä osallistua arvontaan jätetietoutta testaten.
Messuosasto, jossa mainostetaan biokaasua, osastolla käymässä kolme messuvierasta
Mustankorkea ei ole pelkkä jäteyhtiö. Messuilla esiteltiin biojätteestä valmistettua biokaasua sekä multaa.

Luitko jo nämä?

Nainen katsoo pisaroita, joita näkyy sumeasta etualalla.

Biojätteellä värjättyjä lankoja ja pussinsulkijoita – kierrätystaide herättelee ja ilahduttaa

Millaista on kierrätystaide tai biojätteellä lankojen värjääminen? Kävimme huhtikuussa tutustumassa Popper galleriassa olleeseen kiertotalous teemaiseen näyttelyyn Kierros myötäpäivään.

Nainen kerää roskapihdeillä muovipulloa. Kädessään hänellä on jätesäkki ja käsissä hanskat. Naisen kasvoja ei näy, takana näkyy hieman järven rantaa.

Kaupunkien ja kuntien siivouspäivä

Tänä keväänä siivotaan jälleen katujen ja teiden varsia sekä yhteisiä asuinalueita. Jyväskylässä siivouspäivä on tiistaina 7.5., kun taas…