Vihreitä sähkölaitteiden keräyskontteja

Sähkölaitteita on kierrätetty Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Nykyisin niitä kierretään maassamme noin 20 rekallista joka arkipäivä. Sähkölaitteet saa palauttaa kierrätyspisteisiin maksutta, sillä kierrätysmaksu on maksettu jo tuotetta ostaessa.

Sähkölaitteet vastaanotetaan maksutta

Nainen ja mies tuovat sähkölaitetta Mustankorkean jätekeskukselle.

Mustankorkean jätekeskus

Mustankorkean jätekeskuksella sähkölaitteet lajitellaan kylmälaitteisiin, pieniin ja isoihin sähkölaitteisiin sekä atk-tarvikkeisiin.

Nainen seisoo vihreän SER-kontin edessä

Laukaan pienjäteasema

Väentupa ry vastaanottaa sähkölaitteita vihreisiin SER-kontteihin samalla tontilla Laukaan pienjäteaseman kanssa. SER-Väentupa on paikallinen EkoCenter.

Päivittäistavarakaupat

Yli tuhannen neliön päivittäistavarakaupat vastaanottavat pieniä alle 25-senttisiä sähkölaitteita usein pullonpalautusautomaattien luona.

Sähkölaitteita myyvät liikkeet

Kun ostat liikkeestä uuden kodinkoneen tai muun sähkölaitteen, pääset helpoiten eroon vanhasta, kun palautat sen samalla kertaa liikkeeseen.

Kaikki laitteet, jotka toimivat verkkovirralla, paristolla, akulla tai aurinkoenergialla ovat sähkölaitteita. Myös palovaroittimet, verenpainemittarit, taskulamput, kausi- ja jouluvalot, lasten ääntä pitävät lelut sekä litium-akulla toimivat liikkumisvälineet ovat sähkölaitteita. Erilaiset piuhat, johdot ja laturit lajitellaan myös sähkölaitteisiin.

Vihreä rekka vie sähkölaitteita

20 rekallista

Sähkölaitteita kierrätetään joka arkipäivä 20 rekallista. Tärkeintä on sähkölaitteiden palauttaminen oikeisiin kierrätyspaikkoihin sekä logistiikka.

Haluatko lukea lisää?

Kesäinen piknik pellolla, metallisessa astiassa on luonnon kukkia, viltin päällä on patonkia ja muuta syötävää.

Näin kierrätät kesän roskat

Kesä, mikä ihana vuodenaika. Grillaus, piknikit, vesileikit ja pihapuuhat kuuluvat suomalaiseen kesään. Mutta tiedätkö minne lajitellaan Thermacell, sytytysnestepullo,…

Vaakakuvassa pöydällä sakset, nuppineuloja ja lankaa.

Vaatteiden paikkaus säästää luontoa ja rahaa – yksinkertaisin paikkaus onnistuu jokaiselta

Tekstiilintuotanto aiheuttaa noin kymmenen prosenttia maailman teollisuuden hiilidioksidipäästöistä, joten vaatteiden korjaaminen ja uusien vaatteiden ostaminen vain harkiten on…