Vihreitä sähkölaitteiden keräyskontteja

Sähkölaitteita on kierrätetty Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Nykyisin niitä kierretään maassamme noin 20 rekallista joka arkipäivä. Sähkölaitteet saa palauttaa kierrätyspisteisiin maksutta, sillä kierrätysmaksu on maksettu jo tuotetta ostaessa.

Sähkölaitteet vastaanotetaan maksutta

Nainen ja mies tuovat sähkölaitetta Mustankorkean jätekeskukselle.

Mustankorkean jätekeskus

Mustankorkean jätekeskuksella sähkölaitteet lajitellaan kylmälaitteisiin, pieniin ja isoihin sähkölaitteisiin sekä atk-tarvikkeisiin.

Nainen seisoo vihreän SER-kontin edessä

Laukaan pienjäteasema

Väentupa ry vastaanottaa sähkölaitteita vihreisiin SER-kontteihin samalla tontilla Laukaan pienjäteaseman kanssa. SER-Väentupa on paikallinen EkoCenter.

Päivittäistavarakaupat

Yli tuhannen neliön päivittäistavarakaupat vastaanottavat pieniä alle 25-senttisiä sähkölaitteita usein pullonpalautusautomaattien luona.

Sähkölaitteita myyvät liikkeet

Kun ostat liikkeestä uuden kodinkoneen tai muun sähkölaitteen, pääset helpoiten eroon vanhasta, kun palautat sen samalla kertaa liikkeeseen.

Kaikki laitteet, jotka toimivat verkkovirralla, paristolla, akulla tai aurinkoenergialla ovat sähkölaitteita. Myös palovaroittimet, verenpainemittarit, taskulamput, kausi- ja jouluvalot, lasten ääntä pitävät lelut sekä litium-akulla toimivat liikkumisvälineet ovat sähkölaitteita. Erilaiset piuhat, johdot ja laturit lajitellaan myös sähkölaitteisiin.

Vihreä rekka vie sähkölaitteita

20 rekallista

Sähkölaitteita kierrätetään joka arkipäivä 20 rekallista. Tärkeintä on sähkölaitteiden palauttaminen oikeisiin kierrätyspaikkoihin sekä logistiikka.

Haluatko lukea lisää?

Poistotekstiiliä ei vastaanoteta Laukaan pienjäteasemalla

Laukaan pienjäteasemalla ei vastaanoteta enää poistotekstiiliä. Poistotekstiilin keräys Laukaan pienjäteasemalla vaatisi muutoksen ympäristölupaan.

Vaarallisten jätteiden kontit poistuivat Vihtavuoresta ja Korpilahdelta

Vaarallisten jätteiden keräyskontit poistuivat käytöstä tammikuussa 2023 Laukaan Vihtavuoresta sekä Korpilahdelta. Tavoitteena on tehdä vaarallisten jätteiden vastaanotosta entistä…