Vihreitä sähkölaitteiden keräyskontteja

Sähkölaitteita on kierrätetty Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Nykyisin niitä kierretään maassamme noin 20 rekallista joka arkipäivä. Sähkölaitteet saa palauttaa kierrätyspisteisiin maksutta, sillä kierrätysmaksu on maksettu jo tuotetta ostaessa.

Sähkölaitteet vastaanotetaan maksutta

Nainen ja mies tuovat sähkölaitetta Mustankorkean jätekeskukselle.

Mustankorkean jätekeskus

Mustankorkean jätekeskuksella sähkölaitteet lajitellaan kylmälaitteisiin, pieniin ja isoihin sähkölaitteisiin sekä atk-tarvikkeisiin.

Nainen seisoo vihreän SER-kontin edessä

Laukaan pienjäteasema

Väentupa ry vastaanottaa sähkölaitteita vihreisiin SER-kontteihin samalla tontilla Laukaan pienjäteaseman kanssa. SER-Väentupa on paikallinen EkoCenter.

Päivittäistavarakaupat

Yli tuhannen neliön päivittäistavarakaupat vastaanottavat pieniä alle 25-senttisiä sähkölaitteita usein pullonpalautusautomaattien luona.

Sähkölaitteita myyvät liikkeet

Kun ostat liikkeestä uuden kodinkoneen tai muun sähkölaitteen, pääset helpoiten eroon vanhasta, kun palautat sen samalla kertaa liikkeeseen.

Kaikki laitteet, jotka toimivat verkkovirralla, paristolla, akulla tai aurinkoenergialla ovat sähkölaitteita. Myös palovaroittimet, verenpainemittarit, taskulamput, kausi- ja jouluvalot, lasten ääntä pitävät lelut sekä litium-akulla toimivat liikkumisvälineet ovat sähkölaitteita. Erilaiset piuhat, johdot ja laturit lajitellaan myös sähkölaitteisiin.

Vihreä rekka vie sähkölaitteita

20 rekallista

Sähkölaitteita kierrätetään joka arkipäivä 20 rekallista. Tärkeintä on sähkölaitteiden palauttaminen oikeisiin kierrätyspaikkoihin sekä logistiikka.

Haluatko lukea lisää?

Etualalla on Mustankorkean vihreä jäteauto. Taaempana näkyy jäteauton kuljettaja, joka tuo jäteautolle isoa tummaa jäteastiaa. On kaunis ja aurinkoinen talvipäivä.

AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jätekuljetuksiin

Ammattiliittojen laajat työtaistelut 1.–2. helmikuuta vaikuttavat jäteastioiden tyhjennyksiin Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Lakossa ovat mukana myös Auto-…

Nuori mies nostaa juuri uunista tulleen kinkun pöydälle. Tunnelma on hämärä ja kauniin jouluinen.

Vältä tulviva viemäri – kinkkurasva kierrätetään oman kodin biojäteastiassa

Kinkkurasvaa ei saa kaataa viemäriin, jotta putket eivät tukkeudu. Pahimmillaan vessanpönttöön kaadettu rasva voi aiheuttaa omaan kotiin viemäritukoksen…