Mustankorkean biokaasu on oman kylän biojätteistä tuotettua päästötöntä, paikallista ja edullista liikennepolttoainetta. Biokaasun raaka-aineena käytetään paikallisia jätteitä, joten sen käyttö tukee keskisuomalaista omavaraisuutta ja kiertotaloutta.

1. Päästötön
& paikallinen

Mustankorkean biokaasu on aidosti kotimainen, päästötön ja uusiutuva liikennepolttoaine. Sen raaka-aineena käytetään paikallisia biojätteitä, siksi se eroaa fossiilisista polttoaineista, kuten bensiinistä ja maakaasusta. Biokaasun käyttäminen on keskisuomalaista kiertotaloutta parhaimmillaan.

2. Turvallinen
& tutkittu

Biokaasu on turvallinen, paljon tutkittu ja kauan käytetty liikennepolttoaine. Se sopii talvikäyttöön jopa bensiiniä paremmin, sillä metaanin jäätymispiste on -182 astetta. Kevyt kaasu haihtuu ilmaan nopeasti ja sen syttymislämpötila on korkea 600 astetta, kun dieselillä se on 210 ja bensiinillä 260 astetta.

3. Helppo
& siisti

Biokaasuautot ovat bi-fuel -autoja, eli ne toimivat sekä biokaasulla, maakaasulla että bensiinillä. Jos kaasu loppuu kesken matkan, auton järjestelmä vaihtaa automaattisesti bensiinille. Tankatessa biokaasu ei haise, eikä sotke käsiä tai autoa. Tankkaus tapahtuu lähes yhtä nopeasti kuin bensa- ja dieselautoilla.

Tilaa maksuton tekstaripalvelu käyttökatkoista

Lähetä tekstiviesti BIOKAASU numeroon 18232.

Tiedotamme tekstiviestillä tankkausasemien huolto- ja käyttökatkoista.

Jos haluat peruuttaa tekstaripalvelun, lähetä viesti BIOKAASU LOPETA numeroon 18232.

Viimeisimmät tekstiviestit

  • 28.11.2023 05.32
    Hei, valitettavasti joudumme sulkemaan Seppälän tankkausaseman suuresta kaasun kysynnästä johtuen.
  • 27.11.2023 12.42
    Hei! Mustankorkean jätekeskuksen tankkausasema on jälleen auki. Tervetuloa tankkaamaan!
  • 27.11.2023 11.08
    Hei, Mustankorkean jätekeskuksen tankkausasemalla tehdään huoltotöitä. Ilmoitamme, kun tankkaamaan pääsee jälleen.

“Biokaasu on meidän mustislaisten ylpeydenaihe. Asukkailta kerätyistä biojätteistä valmistetaan biokaasua, jolla kulkevat myös jäteautot.”

Esko Martikainen, toimitusjohtaja
Lapsi syö omenaa veikeä ilme kasvoillaan
Biokaasu on keskisuomalaista kiertotaloutta parhaimmillaan. Asukkailta kerätystä biojätteestä valmistetaan biokaasua, jolla kulkevat myös jäteautot.

Mitä on biokaasu? Biokaasu on pääasiassa metaania (yli 97 %) ja hiilidioksidia. Kemiallisesti se muistuttaa fossiilista polttoainetta maakaasua. Biokaasun metaanipitoisuus on korkea ja epäpuhtaudet vähäiset, joten siitä voidaan jalostaa tehokkaasti uusiutuvaa biopolttoainetta. Biometaani onkin täysin uusiutuva, kotimainen ja päästötön vaihtoehto ulkomailta tuotaville fossiilisille polttoaineille.

Luitko jo nämä?

Kuvassa on Mustankorkean työntekijöitä biokaasulaitoksella.
Kaasutellaan
27.11.2023

Biokaasulaitoksen vuosi 2023: suuntana parempi toimintavarmuus ja pienempi hiilijalanjälki

Kuluva vuosi on ollut Mustankorkean biokaasulaitoksella ennen kaikkea vakaan kehityksen aikaa. Olemme parantaneet toimintavarmuutta ja testanneet erilaisia kehittämistoimenpiteitä,…
Mustankorkean biokaasukontin kyljessä lukee: Tässä kulkee paikallista polttoainetta.
Biokaasuauto on pysähtyneenä Mustankorkean jätekeskuksen tankkausasemalla. Myös pakettiautossa on biokaasun keltaiset tarrat. Sää on melko harmaa ja sateinen.
Biokaasuautoilija
07.11.2023

Tankkausasemille käyttöön lähimaksu

Kuvassa on Seppälän biokaasun tankkausasema.
Valkoinen auto on tankkaamassa biokaasua. Taustalla näkyy Citymarketin liikekeskus.