Huomiovaatteissa oleva nainen ojentaa maksupäätettä Mustankorkean infokopista autoon naiselle.

Mustankorkean jätekeskus on oikea osoite, kun haluat päästä eroon suurista jätteistä tai vaikka kotisi remontti- tai siivousjätteestä. Osoitteemme on Ronsuntaipaleentie 204, Jyväskylä.

Vastaanotettavat jätelajit

Mustankorkean lajittelupihalla asukas lajittelee jätteet eri lavoille, jolloin ne kierrätetään kullekin jätelajille sopivalla tavalla. Vastaanotamme monipuolisesti eri jätteitä. Mitä tarkemmin jätteet lajitellaan, sitä paremmin ne pystytään kierrättämään. Mustankorkean lajittelupiha palvelee alueemme kotitalouksia.

Ajoreitti lajittelupihalle

Näin asioit meillä:

Karttapiirros, jossa punainen nuoli näyttää ajoreitin Mustankorkean lajittelupihalle.
Kun seuraat “kotitaloudet”-kylttejä, löydät lajittelupihallemme. Toukokuun alkupuolella 2024 loppupätkälle tulee kaksi eri ajokaistaa; toinen itsepalvelupisteelle, toinen asiakaspalvelluun infopisteelle.
  • Käänny ennen vaaka-aseman porttia vasemmalle.
  • Käänny seuraavasta risteyksestä keltaisen hallin jälkeen oikealle.
  • Näet lajittelupihan oikealla edessäsi, käänny siis vielä oikealle ja valitse liikennemerkkien mukaisesti oikea ajoura.
  • Aja uudelle infokopille ja maksa tarvittaessa pienkuormamaksu kortilla. Saat halutessasi myös lajitteluohjeita.
  • Lajittele jätteesi oikeille jätelavoille. Kun olet valmis, voit poistua seuraamalla ulos/exit-kylttejä.
  • Kiitos asioinnista ja tervetuloa meille uudestaan!

Lajittelupihan lavakartta

Lajittelupihalla on lavoja eri jätteille. Suurelle osalle jätteistä löytyy useampikin lava, esimerkiksi sekajätteelle, puujätteille ja kipsijätteelle. Muista huomioida myös muu liikenne ja turvallisuus – alueellamme on nopeusrajoitus 30 km/h.

Karttapiirros, jossa näkyy eri jätelajien purkupaikat.
Mustankorkean lajittelupiha ja jätelajien lavapaikat.
Mies purkamassa puujätteitä peräkärrystään
Jos haluaa sujuvoittaa käyntiään lajittelupihalla, voi puujätteet lajitella peräkärryyn jo kotona. Mustankorkean jätekeskuksella puujätettä kerätään kolmeen eri lavaan: käsittelemätön puu, käsitelty puu ja kyllästetty puu.
Mies laittamassa kartonkia keräysastiaan, poika katsoo ihmetellen taustalla isänsä touhuja
Mustankorkean jätekeskuksella otettiin käyttöön vuonna 2022 uusi kartonkien keräysastia. Siinä on turvallisuusmääräysten mukainen suuaukko, joka estää ihmistä menemästä tai työntämästä kättä liian syvälle puristimeen.

Aukioloajat ja hinnat

Suunnitteletko käyntiä meille tiettynä päivänä?

Syötä päivämäärä aukiolohakuun ja tiedät milloin eri toimipisteemme ovat auki.

Sijainti

Mustankorkean jätekeskus sijaitsee Jyväskylässä, Ronsuntaipaleentie 204. Samalla paikalla on aloittanut 60 vuotta sitten Jyväskylän kaatopaikka. Enää kaatopaikkoja ei ole, sillä lähes kaikki jätteet pystytään kierrättämään tai vähintään polttamaan, jolloin niistä saadaan energiaa ja sähköä.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi jätekeskus ei ole auki lauantaisin ympäri vuoden?

Aukioloaikamme perustuvat asiakkaidemme käyttäytymiseen. Jätealalla “vilkkain sesonki” on keväisin ja kesäisin (touko-elokuu), kun ihmiset siivoavat kotejaan ja pihojaan sekä tekevät pihatöitä. Loppukesää ja syksyä kohti mentäessä lauantait hiljenevät melkoisesti ja kokemuksemme mukaan riittävää kysyntää ei ole ollut lauantain aukioloajoille syksyisin ja talvisin. Aukioloajat vaativat aina henkilökuntaa ja tuovat myös kustannuksia. Nähtäväksi jää, miten tulevaisuus sekä itsepalveluasioinnin lisääntyminen tulevat vaikuttamaan toimintaamme.

Voit tarkistaa aukiolot Mustankorkean jätekeskukselle ja Laukaan pienjäteasemalle.

Multaa Mustankorkean jätekeskukselta

Tiesitkö, että Mustankorkean jätekeskuksella myydään Mustankorkean valmistamia omia ja laadukkaita multatuotteita?

Haluatko lukea lisää?

Juhannus aikaistaa jäteastioiden tyhjennyksiä

Tuleva juhannus vaikuttaa hieman jäteastioiden tyhjennyksiin. Jäteastioita tyhjennetään noin päivän tavanomaista aiemmin. Juhannusaattona ja juhannuspäivänä Mustankorkean jätekeskus, Laukaan…

Mies seisoo keskellä leikattua pajupusikkoa huomiovaatteet päällään. On aurinkoinen kevätpäivä.

Tomi selvitti, voisiko suljettua jätteen loppusijoitusaluetta hyödyntää aurinkovoiman tuotannossa

”Aina pitää tutkia erilaisia mahdollisuuksia ja miettiä, miten toimintaa voisi kehittää”, Mustankorkean yksikönpäällikkö Jorma Palmu toteaa. Oman tutkimustyön…