Huomiovaatteissa oleva nainen ojentaa maksupäätettä Mustankorkean infokopista autoon naiselle.

Mustankorkean jätekeskus on oikea osoite, kun haluat päästä eroon suurista jätteistä tai vaikka kotisi remontti- tai siivousjätteestä. Osoitteemme on Ronsuntaipaleentie 204, Jyväskylä.

Vastaanotettavat jätelajit

Mustankorkean lajittelupihalla asukas lajittelee jätteet eri lavoille, jolloin ne kierrätetään kullekin jätelajille sopivalla tavalla. Vastaanotamme monipuolisesti eri jätteitä. Mitä tarkemmin jätteet lajitellaan, sitä paremmin ne pystytään kierrättämään. Mustankorkean lajittelupiha palvelee alueemme kotitalouksia.

Ajoreitti lajittelupihalle

Näin asioit meillä:

Karttakuva näyttää punaisilla nuolillla, miten uudistetulle lajittelupihalle ajetaan.
Lajittelupihalle ajetaan nyt kääntymällä ennen porttia vasemmalle. Opasteita seuraamalla löydät perille.
  • Käänny ennen vaaka-aseman porttia vasemmalle.
  • Käänny seuraavasta risteyksestä keltaisen hallin jälkeen oikealle.
  • Näet lajittelupihan oikealla edessäsi, käänny siis vielä oikealle ja valitse liikennemerkkien mukaisesti oikea ajoura.
  • Aja uudelle infokopille ja maksa tarvittaessa pienkuormamaksu kortilla. Saat halutessasi myös lajitteluohjeita.
  • Lajittele jätteesi oikeille jätelavoille. Kun olet valmis, voit poistua seuraamalla ulos/exit-kylttejä.
  • Kiitos asioinnista ja tervetuloa meille uudestaan!

Lajittelupihan lavakartta

Lajittelupihalla on lavoja eri jätteille. Suurelle osalle jätteistä löytyy useampikin lava, esimerkiksi sekajätteelle, puujätteille ja kipsijätteelle. Muista huomioida myös muu liikenne ja turvallisuus – alueellamme on nopeusrajoitus 30 km/h.

Lajittelupihan kartta
Mustankorkean uudistuneen lajittelupihan kartta ja ajoreitti.
Mies purkamassa puujätteitä peräkärrystään
Jos haluaa sujuvoittaa käyntiään lajittelupihalla, voi puujätteet lajitella peräkärryyn jo kotona. Mustankorkean jätekeskuksella puujätettä kerätään kolmeen eri lavaan: käsittelemätön puu, käsitelty puu ja kyllästetty puu.
Mies laittamassa kartonkia keräysastiaan, poika katsoo ihmetellen taustalla isänsä touhuja
Mustankorkean jätekeskuksella otettiin käyttöön vuonna 2022 uusi kartonkien keräysastia. Siinä on turvallisuusmääräysten mukainen suuaukko, joka estää ihmistä menemästä tai työntämästä kättä liian syvälle puristimeen.

Aukioloajat ja hinnat

Suunnitteletko käyntiä meille tiettynä päivänä?

Syötä päivämäärä aukiolohakuun ja tiedät milloin eri toimipisteemme ovat auki.

Sijainti

Mustankorkean jätekeskus sijaitsee Jyväskylässä, Ronsuntaipaleentie 204. Samalla paikalla on aloittanut 60 vuotta sitten Jyväskylän kaatopaikka. Enää kaatopaikkoja ei ole, sillä lähes kaikki jätteet pystytään kierrättämään tai vähintään polttamaan, jolloin niistä saadaan energiaa ja sähköä.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi jätekeskus ei ole auki lauantaisin ympäri vuoden?

Aukioloaikamme perustuvat asiakkaidemme käyttäytymiseen. Jätealalla “vilkkain sesonki” on keväisin ja kesäisin (touko-elokuu), kun ihmiset siivoavat kotejaan ja pihojaan sekä tekevät pihatöitä. Loppukesää ja syksyä kohti mentäessä lauantait hiljenevät melkoisesti ja kokemuksemme mukaan riittävää kysyntää ei ole ollut lauantain aukioloajoille syksyisin ja talvisin. Aukioloajat vaativat aina henkilökuntaa ja tuovat myös kustannuksia. Nähtäväksi jää, miten tulevaisuus sekä itsepalveluasioinnin lisääntyminen tulevat vaikuttamaan toimintaamme.

Voit tarkistaa aukiolot Mustankorkean jätekeskukselle ja Laukaan pienjäteasemalle.

Multaa Mustankorkean jätekeskukselta

Tiesitkö, että Mustankorkean jätekeskuksella myydään Mustankorkean valmistamia omia ja laadukkaita multatuotteita?

Haluatko lukea lisää?

Nainen ja mies ovat selin kameraan, takana näkyy vihreä iso rakennus sekä autoja sen edessä.

Mustankorkea laski hiilijalanjälkensä – suurimmat päästömme tulevat jätteen loppusijoitusalueelta

Vuonna 2023 valmistui Mustankorkean ensimmäinen hiilijalanjälkilaskenta. Laskennasta selviää, että suurimmat kasvihuonepäästömme syntyvät sekä suljetulta että nykyään käytössä olevalta…

Nuori nainen avaa kerrostaloa ovea. Kädessään hänellä on sekajätteen roskapussi sekä ämpäri, jossa lehtiä ja muuta paperia. Etualalla näkyy taloyhtiön pihalla oleva havupuu.

Jätemaksut yhtenäistyvät seka- ja biojätteellä

Jätemaksut yhtenäistyvät Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Tämä tarkoittaa, että 1.1.2024 lähtien asukkaat maksavat seka- ja biojäteastioiden tyhjentämisestä…