Ilmakuva Mustankorkean jätekeskuksen lajittelupihasta

Mustankorkean jätekeskus on oikea osoite, kun haluat päästä eroon suurista jätteistä tai vaikka kotisi remontti- tai siivousjätteestä. Osoitteemme on Ronsuntaipaleentie 204, Jyväskylä.

Vastaanotettavat jätelajit

Mustankorkean lajittelupihalla asukas lajittelee jätteet eri lavoille, jolloin ne kierrätetään kullekin jätelajille sopivalla tavalla. Vastaanotamme monipuolisesti eri jätteitä. Mitä tarkemmin jätteet lajitellaan, sitä paremmin ne pystytään kierrättämään. Mustankorkean lajittelupiha palvelee alueemme kotitalouksia.

Lajittelupihan lavakartta

Lajittelupihalla on lavoja eri jätteille. Suurelle osalle jätteistä löytyy useampikin lava, esimerkiksi sekajätteelle, puujätteille ja kipsijätteelle. Muista huomioida myös muu liikenne ja turvallisuus – alueellamme on nopeusrajoitus 30 km/h.

Piiroskuva Mustankorkean jätekeskuksen lajittelupihan lavakartasta

Näin asioit meillä:

  • Aja portista sisään vaaka-aseman oikealle puolelle liikennevalojen opastuksella. Huomioi vaaka-aseman nopeusrajoitus 10 km/h.
  • Avaa auton ikkuna ja odota ohjeita mikrofonin luona.
  • Seuraa opasteita. Jos asioit lajittelupihalla, käännyt pian vasemmalle. Jos asioit Omapihalla, jatka suoraan ja käänny vasemmalle opasteiden mukaan.
  • Kun olet asioinut lajittelupihalla tai Omapihalla, aja vaaka-asemalle loppupunnitukseen.
  • Tämän jälkeen parkkeeraa autosi pihalle ja käy maksamassa vaaka-aseman infossa. Muista autosi rekisterinumero! Maksuvälineenä meillä käy ainoastaan pankki- tai luottokortti.
Mies purkamassa puujätteitä peräkärrystään
Jos haluaa sujuvoittaa käyntiään lajittelupihalla, voi puujätteet lajitella peräkärryyn jo kotona. Mustankorkean jätekeskuksella puujätettä kerätään kolmeen eri lavaan: käsittelemätön puu, käsitelty puu ja kyllästetty puu.
Mies laittamassa kartonkia keräysastiaan, poika katsoo ihmetellen taustalla isänsä touhuja
Mustankorkean jätekeskuksella otettiin käyttöön vuonna 2022 uusi kartonkien keräysastia. Siinä on turvallisuusmääräysten mukainen suuaukko, joka estää ihmistä menemästä tai työntämästä kättä liian syvälle puristimeen.

Aukioloajat ja hinnat

Suunnitteletko käyntiä meille tiettynä päivänä?

Syötä päivämäärä aukiolohakuun ja tiedät milloin eri toimipisteemme ovat auki.

Sijainti

Mustankorkean jätekeskus sijaitsee Jyväskylässä, Ronsuntaipaleentie 204. Samalla paikalla on aloittanut 60 vuotta sitten Jyväskylän kaatopaikka. Enää kaatopaikkoja ei ole, sillä lähes kaikki jätteet pystytään kierrättämään tai vähintään polttamaan, jolloin niistä saadaan energiaa ja sähköä.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi jätekeskus ei ole auki lauantaisin ympäri vuoden?

Aukioloaikamme perustuvat asiakkaidemme käyttäytymiseen. Jätealalla “vilkkain sesonki” on keväisin ja kesäisin (touko-elokuu), kun ihmiset siivoavat kotejaan ja pihojaan sekä tekevät pihatöitä. Loppukesää ja syksyä kohti mentäessä lauantait hiljenevät melkoisesti ja kokemuksemme mukaan riittävää kysyntää ei ole ollut lauantain aukioloajoille syksyisin ja talvisin. Aukioloajat vaativat aina henkilökuntaa ja tuovat myös kustannuksia. Nähtäväksi jää, miten tulevaisuus sekä itsepalveluasioinnin lisääntyminen tulevat vaikuttamaan toimintaamme.

Voit tarkistaa aukiolot Mustankorkean jätekeskukselle ja Laukaan pienjäteasemalle.

Multaa Mustankorkean jätekeskukselta

Tiesitkö, että Mustankorkean jätekeskuksella myydään Mustankorkean valmistamia omia ja laadukkaita multatuotteita?

Haluatko lukea lisää?

Vaarallisten jätteiden kontit poistuivat Vihtavuoresta ja Korpilahdelta

Vaarallisten jätteiden keräyskontit poistuivat käytöstä tammikuussa 2023 Laukaan Vihtavuoresta sekä Korpilahdelta. Tavoitteena on tehdä vaarallisten jätteiden vastaanotosta entistä…

Muovipakkauksia kerätään jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla

Mustankorkean jätekeskukselle ja Laukaan pienjäteasemalle ovat tulleet keltaiset muoviastiat, joihin asukas voi tuoda muovipakkauksia. Hyvänä muistisääntönä toimii edelleen…