Jätelavalla keltaista mineraalivillaa.
Mineraalivilla ja tasolasi

Mineraalivillaa käytetään rakentamisessa lämpö- ja äänieristeenä. Tasolasilla tarkoitetaan ns. ikkunalasia ilman ikkunapokia.

Kyllä kiitos

  • vuorivilla ja lasivilla
  • ikkunalasi ilman pokia
  • peililasi ilman kehyksiä

Ei kiitos

Mitä maksaa

Mineraalivillaa vastaanotetaan pienkuormamaksulla Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla.

Jätteen esivalmistelu

Mineraalivillaa ja tasolasia ei tarvitse esivalmistella, kunhan huomioit, että jätekuormassa ei ole muita jätelajeja, kuten pokallisia ikkunoita tai kehyksellisiä peilejä.

Mihin vien jätteet

Mineraalivilla ja tasolasi vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskukselle omalle lavalleen. Laukaan pienjäteasemalla jäte lajittellaan rakennus- ja sekajätelavalle.

Kyltissä numero kahdeksan ja jätelajina Mineraalivilla ja tasolasi. Taustalla vihreitä puskia ja taivas kauniin sinisenä.
Mineraalivillan tarkemmat lajitteluohjeet löytyvät kyltin QR-koodin takaa.

Jatkokäyttö

Mineraalivilla ja tasolasi -lavan jätteet loppusijoitetaan Mustankorkealla.

Mustankorkean asukkaiden jätteiden hyötykäyttöprosentti oli vuonna 2021 noin 98,7 %. Asukkaiden jätteestä vain 1,3 % loppusijoitetaan “kaatopaikan penkkaan”. Mineraalivilla ja tasolasi ovat osa loppusijoitettavia jätteitä.

Mustankorkea Oy

Lue lisää kierrätyksestä

Pyöräkuormaaja on ajamassa sisälle rakennukseen. Edessä lukee heijastavassa kyltissä "Läpikulku kielletty". Takana näkyy kasoja pilkottua puujätettä.

Turvallisuushavainnot auttavat meitä kehittymään

Vuonna 2023 otimme käyttöön Falcony-järjestelmän, jonka tarkoituksena on parantaa turvallisuuttamme entisestään. Mustankorkean työntekijät ja urakoitsijat voivat kirjata järjestelmään…

Hötkyilykielto lajittelupihalle

Näin kesällä on hyvä hieman chillata, siksipä asetamme lajittelupihallemme hötkyilykiellon! Mikä se on? Hötkyilykielto tarkoittaa sitä, että esimerkiksi…