Kaunis asetelma talous- ja vessapaperirullista tehtyjä talvisia kuusia.

Vessapaperi- ja talouspaperirullan hylsyt ovat inspiroineet askartelijoita jo vuosikymmeniä. Napakka pahvi ja materiaalin helppo saatavuus tekevät aloittamisesta ja erilaisista kokeiluista helppoa. Monimutkaisimmat paperirullaohjeet ovat taideteosten veroisia monivaiheisia luomuksia, mutta tämän sympaattisen kuusimetsän saa pystyyn myös aloitteleva askartelija.

Kuka näkee puun, kuka metsän…

Kuusimetsän kauneus piilee yksinkertaisuudessa. Samoilla värisävyillä liukuvärjätyt kuuset muodostavat luonnollisen värisen metsän, jossa kuustenoksien muodot ja värit pääsevät oikeuksiinsa. Jokainen kuusi on yksilöllinen, mutta yhdessä ne muodostavat metsän. Voit toteuttaa vain yhden, harkitun puun ja asetella sen LED-tuikkukynttilän päälle. Tai sitten voit toteuttaa kokonaisen talvisen kuusimetsän vaikkapa päiväkotiryhmänne lasten kanssa yhdessä. Lasten tekemä kuusimetsä voi ilostuttaa vaikkapa päiväkodin ikkunalaudalla.

Tarvitaan vain paperirullia, sakset ja maalia

Talous- ja vessapaperirullat ovat mitä parhaimpia askartelumateriaaleja. Niitä tulee joka kodista kuin itsestään, joten tämä metsä ei jää ainakaan materiaalien puutteen vuoksi vähäpuiseksi.

Helppo kuusimetsä on kuitenkin myös muokattavissa monimutkaisemmaksi. Lisäämällä kuusenoksille pikkutarkasti maalattuja metsäneläimiä tai lumihiutaleita kuusipuu saa uuden luonteen. Roiskimalla ohutta valkoista maalia saadaan puiden oksille luminen tunnelma. Ehkä talvisen kuusen voisi koristella myös helmillä, kimaltavalla hileellä tai pienillä pumpulipalloilla?

Paperirullapuu on kaiken ikäisille sopiva askartelu

Näiden kuusien maalaamiseen käytettiin peittävää akryylimaalia. Sininen, vihreä ja musta sävy sekoitettiin toisiinsa maalauksen yhteydessä ja pinnasta tuli elävästi liukuvärjätty. Vaihtamalla mustan maalin valkoiseen, saadaan pastellin värisiä, aurinkoisen metsän puita. Vesiväreillä saadaan aikaan läpikuultavia pintoja ja vahaliiduilla peittäviä yksivärisiä pintoja tai kuvioita. Myös kaikkien näiden yhdistelmiä voi kokeilla!

Erilaisia paperirullista taiteltuja ja maalattuja kuusia.
Miltä sinun talvinen metsäsi näyttää? Satumetsä voi lumota vaikkapa päiväkodin ikkunalla.

Tee kuusipuu paperirullasta näin:

  1. Litistä vessapaperi- tai talouspaperirulla kevyesti.
  2. Maalaa rulla kauttaaltaan haluamillasi väreillä ja anna kuivua.
  3. Leikkaa kuuselle muoto. Puut saavat olla keskenään eri korkuisia ja erimuotoisia, aivan kuten oikeassakin metsässä. Huomaa kuitenkin, että oksat jäävät molemmilta puolilta kiinni toisiinsa, jolloin kuusesta tulee tukevampi.

Tulosta ohje