Valkoinen auto on tankkaamassa biokaasua. Taustalla näkyy Citymarketin liikekeskus.

Mustankorkean biokaasun hinta alenee 1.9. alkaen 0,10 eurolla per kilo. Jatkossa biokaasun hinta on 1,70 euroa kilolta.

Mustankorkean biokaasun hintakehitys on ollut vakaata koko toiminnan ajan. Hinta on noussut maltillisesti kolme kertaa biokaasulaitoksen toiminnan aikana eli vuoden 2017 jälkeen. Nyt hintaa hieman alennetaan.

“Biokaasulla on entistä edullisempaa ajaa. Yksi kilo biokaasua vastaa 1,5 litraa bensaa. Jos kilohinnan muuttaa litrahinnaksi, maksaa biokaasu hintamuutoksen jälkeen noin 1,09 euroa litralta. Edullisuuden lisäksi biokaasu on ympäristöystävällinen valinta. Kaasuautojen määrä kasvaakin koko ajan Keski-Suomessa. Jo yli tuhat henkilöautoa kulkee biokaasulla, joiden lisäksi biokaasua käyttää myös raskas liikenne”, kertoo Mustankorkean toimitusjohtaja Esko Martikainen.

Biokaasua valmistetaan Mustankorkealla asukkailta ja kaupoilta kerätystä biojätteestä. Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa on kerätty biojätettä omaan jäteastiaan jo vuodesta 1996 lähtien. Viime kesänä tehdyssä sekajätteen koostumustutkimuksessa kävi ilmi, että sekajätteessä on biojätettä hieman reilu 20 prosenttia, kun pari vuotta sitten luku oli 23 prosenttia. Suunta on siis oikea, vaikka tekemistä riittää yhä. Valtakunnallisesti biojätteen osuus sekajätteessä on keskimäärin noin 33 prosenttia.

Millaista biokaasulla on ajaa – asiakkaamme kertovat

Biokaasuautoilija Jarkko Sairanen seisoo autonsa vieressä.
Kokemuksia biokaasuautoilusta
03.10.2023

“Biokaasuautoilu oli hyppy tuntemattomaan, mutta se kannatti”

Jarkko Sairaselle valinta biokaasuauton ja bensa-auton välillä oli selvä, sillä hän totesi biokaasuauton päihittävän bensa-auton sekä ekologisuudessa että…
Ville Ruuska tankkaa autoonsa biokaasua Mustankorkean tankkausasemalla.
Kokemuksia biokaasuautoilusta
31.07.2023

Taloudellista ajoa, josta tulee vielä hyvä mielikin

Mustankorkean talous- ja hallintopäällikkö Tiina Pakarinen seisoo autonsa vieressä biokaasuasemalla.
Kokemuksia biokaasuautoilusta
19.06.2023

Kaasulla pienempiin ajokustannuksiin

Kuvassa mies pitää kädessään lintukiikaria ja takana näkyy muita retkeilijöitä.
Nainen näyttää käsillään sydäntä, joka heijastuu auton ikkunasta

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä:

Valkoiseen koko haalariin pukeutunut henkilö tutkii roskapusseja.

Sekajätepussien tutkimus

Biojätteen määrä sekajätteessä laskee hitaasti, mutta suunta on oikea. Kurkkaa tutkimuksesta, mitä meidän sekajäteroskiksemme sisälsi kesällä 2023.

Kuvassa liikennemerkkejä Mustankorkean jäteasemalla vuonna 2004: Liete, täytemaa, ongelmajäte, kompostointi, öljyinen jäte, yhdyskunta-, rakennus- ja teollisuusjäte, asbesti

Kurkistus kaatopaikan historiaan

Mihin juontavat biokaasulaitoksen juuret? Kurkkaa tarina matkasta, miten oman kylän biojätteistä ryhdyttiin jalostamaan polttoainetta liikenteen käyttöön.