Jäteastiat tyhjennetään pääsääntöisesti ma-pe klo 6-22 välisenä aikana. Jätteitä kerätään tiettyinä viikonpäivinä, ja mahdollisuuksien mukaan kaikki alueen astiat pyritään tyhjentämään samalla keräyskierroksella. Tältä sivulta löydät tietoja jätekuljetusten poikkeuksista.

Poikkeustilanteissa jätteitä voidaan kerätä yhtä päivää ennen tai jälkeen totutun ajopäivän. Poikkeustilanteita ovat esim. kalustorikot ja sairaustapaukset, arkipyhät ja -aatot sekä vaikeat sääolosuhteet. Tiedotamme sivulla poikkeavista kuljetustilanteista.

9.6.2023

Muuramen sekä Jyväskylän Halssilan, Vaajakosken, Leppälahden ja Oravasaaren asukkaille voi tulla muutoksia jäteastioiden tyhjennyspäiviin 12.6. alkaen. Alueella on tarkasteltu uudelleen jäteautojen tyhjennysreittejä uuden urakoitsijan myötä. Jäteastioiden uusista tyhjennyspäivistä tiedotetaan asukkaita postitse jaettavalla henkilökohtaisella kirjeellä. Lue lisää.

15.5.2023

Helatorstai on arkipyhä, jolloin jäteastioita ei saa tyhjentää. Loppuviikon jäteastiat tyhjennetään noin päivän myöhässä. Lue lisää.

27.4.2023

Vappuviikolla jäteastiat tyhjennetään noin päivän tavallista myöhemmin. Vappuna olemme myös suljettuja. Lue lisää.

18.4.2023

Kelirikkoaika on jälleen käsillä, kun talvi on kääntynyt kevääksi. Jos tielle joudutaan asettamaan painorajoitus estämään tien vaurioitumista, ei jäteastioita välttämättä päästä tyhjentämään. Jäteastian voi myös tarvittaessa siirtää. Lue lisää.

12.4.2023

Kevät on mitä parhainta aikaa monenlaiseen siivoukseen ja pesuun. Myös jäteastiat pestään automaattisesti yli viiden huoneiston taloyhtiöissä. Tätä pienemmissä kiinteistöissä sekä omakotitaloissa jäteastiat tulisi myös pestä vuosittain sekä biojäteastiat pari kertaa vuodessa. Lue lisää.

29.3.2023

Pitkäperjantain 7.4. vuoksi jäteastioita tyhjennetään hieman ennakkoon eli esimerkiksi lauantaina 1.4. voidaan tehdä jo maanantain 3.4. tyhjennyksiä. Vastaavasti toisen pääsiäispäivän maanantain 10.4. vuoksi jäteastioita tyhjennetään noin päivää tavanomaista myöhemmin. Lue lisää.

20.2.2023

Seuraa kuljetusten ajankohtaista tilannetta liittyen AKT:n lakkoon täältä.

10.2.2023

Mustankorkean kuljetuskumppanilla Jätehuolto Laine Oy:llä on haasteita jäteastioiden tyhjennyksissä. Jäteastioiden tyhjennyksiin on odotettavissa viivästyksiä helmi-maaliskuussa Muuramessa sekä Jyväskylän Halssilan, Jyskän ja Vaajakosken alueilla. Lue lisää täältä.

4.4.2022

Uuden A-alueen kuljetukset kilpailutettiin ja 4.4.2022 lähtien alueen jätekuljetuksista huolehtii L&T Ympäristöpalvelut Oy. Uuteen A-alueeseen kuuluvat: Jyväskylän keskusta, Kukkumäki, Keltinmäki, Keljo, Kypärämäki, Kortepohja, Mäki-Matti, Haukkala, Vesanka ja Kuohu. Alueella on noin 4 000 kiinteistöä, mutta suurella osalla tyhjennykset pysyvät ennallaan.

Siirtymävaiheessa jäteastioiden tyhjennysrytmissä ja -päivissä saattaa olla poikkeuksia. Osalle asukkaista tehdään siirtymän vuoksi ns. ylimääräinen sekajäteastian tyhjennys, mutta se on heille maksuton, eikä vaadi heiltä toimenpiteitä. Jäteastioiden tyhjennysrytmit palautuvat totutuiksi huhtikuun ensimmäisen tyhjennyksen jälkeen, vaikka jäteastian tyhjennyspäivä saattaakin muuttua.

17.3.2022

Kelirikkoaika lähenee. Jos tielle joudutaan asettamaan painorajoitus estämään tien vaurioitumista, voi asukas halutessaan siirtää jäteastiansa ns. sallitulle puolelle. Tästä täytyy aina ilmoittaa Mustankorkean asiakaspalveluun. Tielle voi antaa myös kirjallisen ajoluvan, mutta tällöinkin jätekuljettajalla on oikeus olla ajamatta tielle, jos tien kunto näyttää ajohetkellä liian huonolta.

2.2.2022

Korona ja lumisateet vaikuttavat myös jäteastioiden tyhjennyksiin. Jäteastioiden tyhjentämisissä on ollut pieniä yhden päivän viivästyksiä joillakin asukkailla ja taloyhtiöillä. Tyhjennykset sujuvat kuitenkin pääsääntöisesti hyvin ja jätteitä on kerätty välillä poikkeusluvalla myös viikonloppuisin.

13.1.2022

Jyväskylän, Muuramen, Laukaan ja Toivakan alueella on jäteastioiden tyhjennyksissä viivästyksiä. Osa perjantaina 14.1. vuorossa olevista jäteastioista tyhjennetään tämän viikon lauantaina 15.1. Pahoittelemme tilannetta.

16.7.2021

Toivakan suunnalla voi olla viivästystä jäteastioiden tyhjennyksessä. Osa perjantain reiteistä tyhjennetään poikkeuksellisesti myös lauantaina sairastapauksen vuoksi.

Keljonkankaan perjantaina tyhjennysvuorossa olevat jäteastiat tyhjennetään poikkeuksellisesti lauantaina sairastapauksen vuoksi.

11.5.2021

Koko Mustankorkean alueen syväkeräyssäiliöiden tyhjennyksissä on viivästyksiä kuljetuskumppanin kalustorikon vuoksi. Kuljetuskumppani on saamassa varakalustoa tilanteen korjaamiseksi.

11.5.2021

Arkipyhät vaikuttavat myös jätehuoltoon ja loppuviikon jäteastioiden tyhjennyksissä saattaa olla helatorstain 13.5. vuoksi pieniä muutoksia. Huolestua ei silti tarvitse, jätteet kerätään kyllä, mutta hieman tavanomaisesta poikkeavalla aikataululla. Myös Mustankorkean jätekeskus ja asiakaspalvelu ovat suljettuja helatorstaina 13.5.

19.4.2021

Koko Mustankorkean alueen syväkeräyssäiliöiden tyhjennyksissä on viivästyksiä kuljetuskumppanin kalustorikon vuoksi. Kuljetuskumppani on saamassa varakalustoa ja tyhjennykset saadaan rullaamaan tiistaista 20.4. lähtien. Tyhjennykset kulkevat tämän viikon ajan päivän myöhässä.

31.3.2021

Toivakassa alkaa kunnan järjestämä jätteenkuljetus 1.4.2021. Siirtymävaiheessa huhtikuussa jäteastian tyhjennyspäivässä ja tyhjennysvälissä saattaa olla poikkeuksia. Jatkossa tyhjennyspäivät kuitenkin palautuvat ennalleen, mutta tyhjennysten viikonpäivä saattaa muuttua.

30.3.2021

Tulevat pääsiäisen pyhät voivat muuttaa jäteastioiden tyhjennyspäiviä hieman. Kuljetusyritykset voivat ajaa reittejä tarpeen vaatiessa jo etukäteen sekä viikonloppuisin.

25.3.2021

Mustankorkea Oy on kilpailuttanut alueen jätekuljetukset päättymässä olevien sopimusten vuoksi. Jatkossa huhtikuun alusta lähtien Jyväskylän, Muuramen, Laukaan ja Toivakan syväkeräyskohteet tyhjentää Urbaser Oy.

25.2.2021

Lohikosken, Seppälän, Palokan, Puuppolan ja Tikkakosken alueen jätteenkuljetuksiin tulee muutoksia maaliskuun alussa. Jäteastian tyhjennyspäivä saattaa muuttua ja siirtymävaiheessa olla muitakin poikkeuksia. Asiakkaan ei tarvitse olla yhteydessä Mustankorkeaan – sopimukset jatkuvat ennallaan.

22.2.2021

Jäteastioiden tyhjennyksissä voi olla viivettä eri puolilla aluetta. Viivettä aiheuttaa runsas lumi ja tekemättömät lumityöt. Mustankorkea haluaa muistuttaa, että kiinteistön omistajien vastuulla on huolehtia talvikunnossapidosta ja näin varmistaa jäteastian tyhjentyminen.

4.12.2020

Palokan suunnalla voi olla viivästystä jäteastioiden tyhjennyksessä. Perjantain reitin seka- ja biojäteastioita tyhjennetään poikkeuksellisesti myös lauantaina sairastapausten vuoksi.

25.9.2020

Laukaassa ja mahdollisesti myös Palokan, Kangasvuoren ja Huhtasuon alueilla voi olla viivästyksiä jätteiden keruussa. Tämä johtuu teknisestä viasta ja sairastumisista. Perjantain reittejä ajetaan osittain myös lauantaina.

28.4.2020

Perjantaille osuva vappu voi vaikuttaa hieman jäteastioiden tyhjennyksiin. Jäteastioita tyhjennetään tarpeen vaatiessa hieman etukäteen sekä mahdollisesti myös lauantaina.

1.4.2020

Laukaan kunnan alueella, Korpilahdella ja Säynätsalossa on vaihtunut jättenkuljettaja. Jäteastioiden tyhjennyspäivä voi muuttua ja siirtymävaiheessa myös tyhjennysten välissä voi olla poikkeuksia.

19.3.2020

Jäteastioiden tyhjennyksissä voi olla pientä viivettä eri puolilla aluetta. Pääosin jätekuljetukset kuitenkin sujuvat toistaiseksi normaalisti poikkeusoloista huolimatta. Seuraamme tilanteen kehittymistä. Jätehuoltoviranomaiselta on saatu lupa tyhjentää jäteastioita tarvittaessa myös viikonloppuisin klo 6-22, mikäli esimerkiksi sairaustapausten vuoksi siihen on tarvetta.

6.2.2020

Jyväskylän keskustan alueella voi olla parin päivän viivästyksiä kartonkiastioiden tyhjennyksissä. Lisäksi eri puolilla kaupunki lasi- ja metalliastioiden tyhjennys voi siirtyä hieman.

2.12.2019

Tuleva itsenäisyyspäivä vaikuttaa jätekuljetuksiin. Kuljetusyritykset ajavat perjantain 6.12. reittejä poikkeuksellisesti jo edeltävänä torstaina sekä tarvittaessa myös lauantaina 7.12. Itsenäisyyspäivänä jäteautot eivät ole liikenteessä.

4.10.2019

Tikkakosken alueella on pieniä viivästyksiä seka- ja biojäteastioiden tyhjennyksissä. Reitit saadaan aikatauluun tämän viikon aikana.

31.7.2019

Rallit vaikuttavat jätetyhjennyksiin Jyväskylän keskusta-alueella. Loppuviikon jätetyhjennyksiä ei pystytä suorittamaan, koska keskustan katuja suljetaan rallien vuoksi. Kohteita pyritään ajamaan mahdollisuuksien mukaan etukäteen.

18.7.2019

Biojäteastioiden tyhjennyksissä on pientä viivettä Säynätsalossa (edellispäivän reitti on kesken). Sekajätteiden tyhjennykset puolestaan ovat hieman (yhden päivän) myöhässä Kypärämäki-Köhniö -alueella.

17.7.2019

Seka- ja biojätteiden keruussa on tällä hetkellä pientä viivettä Roninmäen ja Myllyjärven alueella. Biojäteastioiden tyhjennykset puolestaan ovat hieman myöhässä keskustan alueella.

12.6.2019

Juhannus vaikuttaa jäteastioiden tyhjennyksiin jo etukäteen. Jäteastioita voidaan tyhjentää jo etukäteen ja tyhjennyspäivissä voi olla pieniä muutoksia.  Korvaava ajopäivä on lauantai 15.6.2019.  Juhannusaatona ja juhannuspäivinä jäteautot eivät ole liikenteessä.

7.6.2019

Jäteastioiden tyhjennyksissä on pieniä viivästyksiä. Eilisen torstain reittejä on kesken vielä muun muassa seuraavilla alueilla: Kukkumäki / Mattilanpelto / Kypärämäki, Korpilahti ja Kuokkala. Syväkeräyssäiliöiden kartonki/lasi -reitti on viivästynyt koko alueella.

6.6.2019

Osassa eteläistä Jyväskylää syväkeräyssäiliöiden (seka- ja biojäte) tyhjennyksissä on viivästyksiä kalustorikon vuoksi.

Myös jäteastioiden meneillään olevat pesut aiheuttavat paikoin poikkeuksia jäteastioiden tyhjennyksissä.

31.5.2019

Jäteastioiden tyhjennyksissä on valitettavasti viivästystystä osassa Jyväskylää (ns. E-alue) sekä Muuramessa. Jätehuolto Laine ottaa astian viereen tuodut jätesäkit veloituksetta auton kyytiin tyhjennyksen yhteydessä kunnes reitit ovat jälleen aikataulussa.

21.5.2019

Ensi viikolla vietettävä helatorstai (30.5.2019) vaikuttaa jätekuljetuksiin jo etukäteen. Korvaava ajopäivä on edeltävä lauantai eli 25.5.2019. Kuljetusyritykset voivat silloin aloittaa seuraavan maananatain reittien ajamista, mikä vaikuttaa tyhjennyspäiviin.

3.5.2019

Jätekuljetukset ovat joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aikataulussaan. Peräkkäisille viikoille sattuneita arkipyhiä on kuitenkin paikattu poikkeuksellisilla ajopäivillä ja muutamilla reiteillä on pieniä viivästyksiä. Esimerkiksi seka- ja biojäteastioiden tyhjennykset Köhniön alueella ja kartonkiastioiden tyhjennykset Kuokkalassa ovat hieman jäljessä.

23.4.2019

Pääsiäisen pyhien vuoksi jäteastiatyhjennykset ovat paikoin päivän myöhässä (ts.tiistaina on alettu ajamaan maanantain reittejä). Lisäksi joitakin syväkeräyssäiliöitä on tyhjentämättä viime viikolta. Viivästykset kiritään kiinni tämän viikon aikana.

15.4.2019

Tuleva pääsiäinen vaikuttaa jätekuljetuksiin. Pyhäpäivien sijaan reittejä ajetaan korvaavina ajopäivinä, esimerkiksi lauantaina 27.4. Myös pääsiäisen jälkeinen viikko on poikkeava.

Syväkeräyssäiliöiden tyhjennykset ovat päivän myöhässä nosturiauton teknisen vian vuoksi. Viivästyneet tyhjennykset pyritään hoitamaan tämän viikon aikana.

Vaajakosken ja Muuramen alueille jätekuljetuksissa on yhä poikkeuksia huhtikuun alussa aloittaneen uuden urakoitsijan reittiongelmien vuoksi. Siksi jäteastioiden tyhjennyspäivät ja -rytmit saattavat vaihdella. Tilannetta selvitetään ja reitit pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian.

11.4.2019

Jäteastioiden tyhjennyspäivissä voi olla pieniä muutoksia osalla asiakkaista jätekuljetusten urakka-alueilla A, B ja C (Jyväskylän keskusta, Kortepohja-Kypärämäki-Vesanka, Korpilahti ja Säynätsalo). Astian tyhjennyspäivä saattaa siirtyä hieman, viikot pysyvät ennallaan. Muutos johtuu kuljetusyrityksen reittien uudelleenjärjestelyistä.

8.4.2019

Jätekuljetuksissa on poikkeuksia osissa Jyväskylää ja Muuramessa. Jäteastioiden tyhjennyspäivät ja -rytmi saattaa poiketa normaalista erityisesti E-alueella ja Muuramessa. Alueilla vaihtui jätekuljettaja 1.4.2019 ja alkuvaiheessa ajoreiteissä on ongelmia.