Nainen hymyilee ja katsoo kameraan.

Salla on töissä Mustankorkean jätekeskuksella. Kotitalousasiakkaita hän auttaa lajittelupihan uudella infokopilla ja yritysasiakkaita vaaka-asemalla. Parasta Sallan työssä ovatkin ihmiset.

TÖISSÄ. Kun asiakas saapuu Mustankorkean jätekeskukseen, hän todennäköisesti tapaa siellä Sallan, sillä keskuksen asiointi tapahtuu aina asiakaspalvelupisteen kautta. Salla kohtaa päivittäin paljon erilaisia ihmisiä, mikä on hänen mielestään yksi työn parhaista puolista – hyvien työkavereiden lisäksi. Hän ottaa vastaan kotitalouksien ja yritysten jätekuormia, punnitsee niitä sekä neuvoo ja opastaa jätteiden oikeaoppiseen kierrättämiseen. Hän kokee olevansa omimmillaan juuri asiakaspalvelutyössä, ja koska hän saa toimia itseään kiinnostavalla alalla, motivaatio työn tekemiseen on korkealla.

MUSTIKSELLE. Salla valmistui viime keväänä agrologiksi Saarijärven Tarvaalasta. Opintojensa aikana hän osallistui seka- ja biojätteen koostumustutkimukseen jätteiden lajittelijana, ja teki myös opinnäytetyönsä biojätteestä ja ruokahävikistä. Viimeistään tuolloin syttyi kipinä hakeutua jätealan töiden

pariin. Häntä kiinnostaa tietää, mistä materiaalivirrat tulevat, mihin ne menevät ja miten systeemi toimii. Taustalla vaikuttaa halu parantaa ympäristön tilaa.

KIERRÄTYS. Ympäristötietoisuus näkyy Sallan elämässä esimerkiksi siten, että lähes kaikki vaatteet hän hankkii käytettyinä, useimmiten nettikirppiksiltä. Myös kodin huonekalut ovat joko sukulaisilta saatuja tai käytettyinä hankittuja. Ja jos on tarve ostaa jotain uutta, hän pyrkii panostamaan laatuun ja kestävyyteen.

VAPAALLA. Salla asuu Korpilahden maalaiskylän taajamassa omakotitalossa avopuolisonsa kanssa ja viettää paljon aikaa hevostallilla, jossa hänellä on kaksi omaa hevosta. Tulevaisuudessa hän suunnittelee jatkavansa opintojaan töiden ohella. Tavoitteena on ympäristösuunnittelijan tutkinto.