Nainen hymyilee kameralle, taustalla näkyy talvinen Kivääritehdas

Jos soitat Mustankorkean asiakaspalveluun, voi siellä puhelimeen vastata esimerkiksi Jaana. Hänelle tärkeintä on asiakkaan auttaminen.

TÖISSÄ. Jaana Göös huolehtii Mustankorkean asiakaspalvelusta yhdessä viiden työkaverin sekä tiimin esihenkilön kanssa. Jaana on empaattinen ja hyvä kuuntelija, jolle tärkeintä on asiakkaan auttaminen. Hänestä töissä parasta on hyvä ilmapiiri. Töissä saa olla oma itsensä, esihenkilö auttaa ja kyselee kuulumisia sekä muutoinkin työntekijöiden jaksamisesta pidetään huolta. Tässä auttavat joustavat työajat sekä puhelinpäivystysvuorot, jotka ovat työntekijöiden toiveesta kolmetuntisia. Asiakaspalvelussa vertaistuki on tärkeää ja palveluneuvojat tapaavat silloin tällöin myös vapaa-ajalla ”terassiterapian” merkeissä.

MUSTIKSELLE. Jaana on syntynyt Englannissa, josta hän muutti 5-vuotiaana äitinsä kanssa Jyväskylään. Matkailualan tradenomin opinnot veivät Savonlinnaan, josta Jaana muutti Helsinkiin opinnäytetyön ja kesätöiden vuoksi. Nyt Jaanalla on 20 vuoden kokemus asiakaspalvelusta, josta 16 vuotta hän oli töissä lentokentällä, myös esihenkilönä. Siellä kasvoi Jaanan paineensietokyky, jolle olikin käyttöä, kun Jaana tuli Mustankorkealle kesällä 2020. Tuolloin Laukaan jätekuljetukset tulivat Mustankorkean vastuulle, mikä ruuhkautti asiakaspalvelun. Vastausviive oli kolme kuukautta ja yhteydenottopyyntöjä jonossa tuhat, kun Jaana soitettiin töihin työnhakupalvelun kautta. Asiakaspalvelijan kannalta tilanne oli haastava, sillä luottamus asiakkaisiin oli menetetty jo ensikontaktissa. Tilanne saatiin kuitenkin purettua ja nykyisin asukas saa vastauksen 3–5 arkipäivässä. Jaanalla on myös palveluliiketoiminnan ylempi amk-tutkinto, josta hyvänä kylkiäisenä mukaan tarttui mies.

KIERRÄTYS. Jaanan kotona kierrätetään melko tarkkaan kaikki. Muovipakkausten lajittelun ansiosta sekajätteen määrä on tippunut puoleen tai jopa alle. Myös vaatteet käytetään mahdollisimman loppuun, samoin shampoot, joista huuhdellaan käyttöön viimeisetkin pisarat. Ruokahävikkiä pyritään pienentämään ja reseptejä haetaan netistä sen ruuan ympärille, jossa päiväysmerkintä kolkuttelee lähellä. Parin kilsan työmatkaa taitetaan usein pyörällä.

VAPAALLA. Vapaa-ajalla Jaana kertoo olevansa hovikuski. Perheen 7-vuotias poika harrastaa jalkapalloa ja 8-vuotias tytär telinevoimistelua ja pianon soittoa. Kuskailujen välissä Jaana käy salilla tai kävelylenkillä. Myös 15-vuotias tytär vierailee välillä äitinsä luona Helsingistä käsin. Jaanan käsissä syntyvät myös villasukat ja lapaset, joiden lisäksi psykologiset trillerit, elämäkerrat ja tosi tapahtumiin perustuvat kirjat kiinnostavat. Jaana on myös TV:stä tuttu! Hänen miehensä yllätti hänet romanttisin elein MTV3:n Huumassa.