MIes katsoo pipo päässä ja huomiovaatteissa vienosti hymyillen kameraan

Timo huolehtii siitä, että biojätteistä saadaan valmistettua biokaasua. Laitospäällikön työpäiviin kuuluu niin kehittämistä, korjaamista kuin kunnostamistakin.

TÖISSÄ. Timo on Mustankorkean biokaasulaitoksen laitospäällikkö ja vastaa tehtävässään biokaasuprosessista, tankkausasemista sekä biokaasun käytönvalvojan tehtävistä. Biokaasuprosessi on haastava ja laaja kokonaisuus, ja iso osa työstä onkin kehittämistä, korjaamista ja kunnostamista. Timon vastuulle kuuluu koko biokaasuprosessi; aina biojätteen vastaanotosta biokaasun myyntitapahtumaan.

MUSTIKSELLE. Mustankorkealle Timo siirtyi loppuvuonna 2021 kunnossapitopäällikön roolista. Koulutukseltaan hän on kone- ja tuotantotekniikan insinööri. Työura on rakentunut pitkälti metalliteollisuuden parissa – ensin hitsarin ja koneistajan saappaissa, myöhemmin kunnossapidon tehtävissä. Biokaasuprosessi ja automaatio ovat hänelle uusia aluevaltauksia, mitkä tuovat työhön innostavia haasteita ja mahdollisuuden uuden oppimiseen.

Mies siirrettävän biokaasukontin edessä
Timo Kautto siirtyi Mustankorkealle kunnossapitopäällikön roolista. Koulutukseltaan hän on kone- ja tuotantotekniikan insinööri.

KIERRÄTYS. Kulunut vuosi jätealalla on tarjonnut uusia oivalluksia ja oppeja myös kierrätyksestä. Kotona onkin kiinnitetty entistä tarkempaa huomiota lajitteluun – nykyään omiin astioihinsa päätyvät biojätteen lisäksi mm. kartongit, muovipakkaukset ja metallit. Samaan Timo haluaa rohkaista myös muita asukkaita – mitä huolellisemmin biojäte kotitalouksissa lajitellaan, sitä enemmän biokaasua Mustankorkealla voidaan tuottaa. Ja onhan se fiksumpaa jalostaa biojäte paikallisesti biokaasuksi ja mullaksi, kuin kuskata rekoilla sekajätteen joukossa Tampereelle poltettavaksi.

VAPAALLA. Vapaalla perheenisän aika kuluu lasten kanssa puuhaten. Perhearjen pyörityksen lisäksi Timon harrastuksiin kuuluu luonnossa liikkuminen, metsästys, kalastus ja kuntourheilu. Metsästys ja kalastus ovat olleet tärkeä osa elämää jo pikkupojasta saakka, ja nyt oppeja pääsee jakamaan omille ja naapuruston lapsille. Syksyn kohokohta on metsästysreissu Suomussalmen maisemiin.