Jäteauton kuljettaja tyhjentää isoa mustaa jäteastiaa. On kaunis aurinkoinen pakkaspäivä.

Tulevat pääsiäisen pyhät vaikuttavat hieman jäteastioiden tyhjennyksiin. Jäteastioita voidaan tyhjentää päivä tavallista aiemmin tai myöhemmin sekä myös pitkäperjantaina. Pääsiäispyhinä Mustankorkean jätekeskus, Laukaan pienjäteasema sekä asiakaspalvelumme ovat suljettuja.

Arkipyhät voivat vaikuttaa jäteastioiden tyhjennyksiin. Ennen pääsiäistä osa jätereiteistä ajetaan yhden päivän tavallista aiemmin, osa jäteastioista tyhjennetään tavallisen aikataulun mukaisesti. Jäteastioita voidaan tyhjentää myös pitkäperjantaina.

– Aiemmin jäteastioita ei saanut tyhjentää arkipyhinä, kuten pitkäperjantaina. Jätehuoltomääräykset uudistuivat tälle vuodelle ja nyt jäteastioiden tyhjentäminen on sallittua arkipyhinä sekä viikonloppuisin kello 8–22. Tavallisina arkipäivinä jäteastioita tyhjennetään kello 6–22, kertoo Mustankorkean logistiikkapäällikkö Antti Anhava.

Pääsiäisen jälkeen jäteastioita tyhjennetään yhden päivän tavallista myöhemmin. Tämän vuoksi osa jäteastioista tyhjennetään vasta lauantaina 6.4.

“Arkipyhien merkitys ei ole enää nykypäivänä sama kuin aiemmin. Kaupatkin ovat nykyään auki pyhäpäivinä, joten miksi jätteitä ei voisi ajaa arkipyhinä? Jäteastioiden laajemmat tyhjennysajat vähentävät tyhjennysmuutoksia asukkaille sekä tuovat tuovat joustoa työhön sekä meille että kuljetuskumppaneillemme. Jäteauton kuljettajat ovat usein mieluummin töissä arkipyhinä kuin että työviikko venyy arkipyhän takia mahdollisesti viikonloppuun.”

Antti Anhava, logistiikkapäällikkö

Mustankorkean jätekeskus ja asiakaspalvelu

Mustankorkean lajittelupiha ja asiakaspalvelumme ovat myös suljettu pääsiäispyhät eli pitkäperjantain 29.3. ja maanantain 1.4. Kiirastorstaina 28.3. palvelemme normaalisti eli Mustankorkean lajittelupiha klo 7-19, Laukaan pienjäteasema klo 14–19 ja asiakaspalvelumme klo 9-15.

Suunnitteletko käyntiä meille tiettynä päivänä?

Syötä päivämäärä aukiolohakuun ja tiedät milloin eri toimipisteemme ovat auki.