Kauniita pöytäasetelmia tehtynä vanhoista pokaaleista ja mitalilautasista

Tässä idea, joka muuttaa kiertopalkinnon kerrostarjottimeksi.

Voittopokaaleihin liittyy usein paljon tunteita ja suuria muistoja, ne ovat kunnianosoituksia kovasta harjoittelusta ja työstä. Mutta saattaapa joidenkin kaapeissa pölyttyä myös sellaisia pokaaleita, joiden alkuperää kukaan ei enää edes muista. Myös kirpputoreilla törmää tuon tuosta muiden voittamiin pokaaleihin, jotka on päätetty laittaa kiertoon parilla eurolla.

Vanhoja voittopokaaleita ja mitalilautasia pöytäliinan päällä
Vanhoja pokaaleja saattaa olla jemmassa kaapeissa, eikä niitä oikein henno heittää pois. Näillä vinkeillä ne saavat uuden elämän.

Juhlavasta ja arvokkaasta ulkonäöstään huolimatta monien pokaalien valmistusmateriaali on muovia ja kevyttä halpametallia.”

Mustankorkea

Kun pokaalia kääntelee hetken käsissään, huomaa, että se on kasattu yhteen pulttien ja muttereiden avulla. Pokaalin sisällä kulkee ohut kierretanko, joka lävistää pokaalin osat ja sitoo ne jämäkästi toisiinsa. Koko pokaalin voi purkaa useisiin mielenkiintoisen näköisiin osiin pelkillä sormivoimilla. Pokaalin osista voi keksiä monenlaisia ideoita, mutta myös mutterit ja pultit kannattaa säästää.

Ylhäältä otettu kuva, missä kaunis sammalasetelma vanhalla pokaalilautasella
Luonto tarjoaa mitä kauniimpia koristeita vanhojen mitalilautasten koristeluun.

Kerrostarjotin on hauska ja juhlava

Alpakka-lautaset sopivat hyvin pokaalien ilmeeseen. Myös näitä lautasia on usein jaettu hiihtokilpailuiden palkintoina tai kunniamainintoina. Kokoamalla pokaalin osista ja palkintolautasista tornin, syntyy veikeä ja uudenoloinen kerrostarjotin.

Kerrostarjottimen voi kasata tukevaksi kahdella eri tavalla:

  1. Hyödynnä pokaalista jääneet kierretangot, aluslevyt, mutterit ja pultit. Etsi tarvittaessa omista varastoista muutama mutteri ja pultti lisää. Poraa lautasiin kierretangon kokoinen reikä metalliterällä.
  2. Puhdista osien pinnat huolella ja liimaa osat yhteen kuumaliimalla tai pikaliimalla.
Pajunkissoja ja sammalta
Metsäretkellä voit löytää kaikkea kaunista koristeluun.

Kerrostarjottimelle voi koota kevätkoristeet, pienet hajuvesipullot, korvakorut ja kaulavitjat tai avaimet ja muut eteisen arkitavarat.

Tällä kertaa valmiiden kerrostarjottimien päälle koottiin kevätasetelma luonnonmateriaaleista. Erilaiset sammaleet, jäkälät ja varpukasvit antavat mielenkiintoista kontrastia kullan värille ja koristeellisille koukeroille. Pajunkissat, kävyt tai pienet lumikellot sammaleen päällä tuovat asetelmaan herkkyyttä. Toki sammaleen päälle voi nostaa myös kirjavia karamelleja koristeeksi. Tähän asetelmaan lisättiin ihan tavallisia kananmunia tuomaan ryhtiä ja mielenkiintoa.

Kauniita pöytäasetelmia tehtynä vanhoista pokaaleista ja mitalilautasista
Näille tarjottimille koottiin luonnonmukainen kevätasetelma.

Näin teet kerrostarjottimen vanhoista pokaaleista ja palkintolautasista:

  • Pura pokaalit pieniin osiin, säästä kierretanko, mutterit ja pultit
  • Laita suurin lautanen alimmaiseksi ja kasaa sen päälle sopivan korkuinen jalka pokaalin osista. Lisää päälle pienempi lautanen tai vaikka pokaalin kuppiosa. Kolmikerroksinen kerrostarjotin on vielä tukeva.