Mersu jätekeskuksen tankkauasemalla

Yritysauton valinnassa mietitään nyt yhä enemmän kestävää kehitystä ja ympäristökysymyksiä. Etenkin  biokaasuautoilu on keskisuomalaiselle yrityspäättäjälle varma valinta, kun sillä vähennetään autoilun  hiilidioksidipäästöjä, euromääräisesti vähemmällä pääsee pidemmälle ja tankkaamalla Mustankorkealla paikalliset jätteet muuttuvat Keski-Suomeen jääviksi euroiksi. Listasimme alle 4 syytä, miksi yrityksen kannattaa valita kaasuauto!

Biokaasu on vihreä valinta

Tiesitkö, että autojen hiilidioksidipäästöjen mittaustapa muuttui syyskuussa 2018? Muutoksen tavoitteena on vähentää autoilusta koituvia hiilidioksidipäästöjä, jotta ilmastonmuutosta saadaan hillittyä. Uusi päästömittausmenetelmä WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) otetaan käyttöön vaiheittain ja se vaikuttaa myös verotukseen, sillä autovero määräytyy CO2-lukeman perusteella. Taloustaidon artikkelin mukaan monella yrityksellä päästörajaksi on asetettu 100 g / km. Biokaasulla ajettaessa tämä luku on 0 g / km eli toisin sanoen autoilu on päästötöntä!

Kaasuautoilu tuo selvää säästöä

Kaasuautoilu vaikuttaa positiivisesti verotukseen, mutta tuo myös muuten säästöä. Mustankorkean biokaasun kilohinta on 1,40e  eli se on selvästi edullisempaa kuin bensiini ja diesel, eikä sen hinta heittele samalla tavalla. Lisäksi biokaasun hyötysuhde on parempi kuin bensiinillä ja dieselillä, eli toisin sanoen vähemmällä pääsee pidemmälle. Moni luulee, että kaasuautoilu on kallista, vaikka todellisuudessa tilanne on päin vastoin. Kun vaihdat kaasuautoiluun, säästät rahaa!

Tankkaamalla biokaasua eurot jäävät Keski-Suomeen

Mustankorkean Biokaasu valmistetaan paikallisesta eloperäisestä jätteestä, kuten kotitalouksien ruoantähteistä, jätevedenpuhdistamon lietteistä ja lannasta. Biokaasulaitos otettiin käyttöön kesällä 2017 ja se varmistaa, että Keski-Suomen alueen biojätteet, lannat ja jätevedenpuhdistamon lietteet pystytään käsittelemään ja kierrättämään tulevaisuudessakin paikallisesti.

Ole edelläkävijä, hanki kaasuauto

Suomesta biokaasun tankkausasemia löytyy tällä hetkellä n. 50 kappaletta ja määrä kasvaa jatkuvasti. Kaasuautoilu tulee yleistymään tulevaisuudessa ja nyt onkin erinomainen hetki toimia vihreämmän ja fiksumman autoilun edelläkävijänä!

Lähes kaikissa kaasuautoissa on yleensä myös bensatankki. Jos työhösi kuuluu paljon ajamista ympäri Suomen, ei siis tarvitse ollaan huolissaan vaikka biokaasun tankkausasemaa ei lähistöllä olisikaan – voit nimittäin tarvittaessa tankata autoosi myös bensiiniä.

Me täällä Mustankorkealla autamme mielellämme missä tahansa kaasuautoiluun ja biokaasuun liittyvissä kysymyksissä.