Mies katsoo kameraan, hänellä on päällään keltainen huomiotakki. Takana näkyy iso kasa paperijätettä.

Mustankorkealla on sähkömies omasta takaa. Viime vuosina Mustankorkea onkin vahvistanut systemaattisesti oman henkilöstönsä teknistä osaamista. Vuonna 2022 tiimiimme liittyi osaava sähkömies.

Sähköasentaja Jyrki Hellström on operoinut Mustankorkean jätekeskuksessa huhtikuusta 2022 lähtien. Hellström on toiminut sähköasentajana jo neljä vuosikymmentä, ja meriittejä hänelle on kertynyt muun muassa teollisuuden kunnossapitotehtävistä. Mustankorkealle Hellströmin houkuttelivat monipuoliset ja haastavat työtehtävät kehittyvällä kiertotalousalalla.

– Työn monipuolisuus on minulle tärkeä juttu. Täällä ei kahta samanlaista työpäivää ole. Se on tämän työn suola. Teen kunnossapitoon liittyviä sähköasennuksia ja -korjaustöitä, mutta rakennan myös jäteaseman energiajärjestelmää. Asennushommien ohella vastaan myös sähkötuotteiden sekä ulkoa ostettavien sähkötöiden hankinnasta ja töiden valvonnasta, Hellström luettelee.

Jos aikaa on, Hellström tekee mielellään myös muita kunnossapito- ja huoltohommia jäteasemalla. Sähkötöissä Hellströmillä kuitenkin riittää työsarkaa, ja välillä on tarpeen hankkia alihankkijoita avuksi.

– Jo tuotantomme jatkuvuuden varmistamisen kannalta on tärkeää, että minulle on varamies nopeasti saatavissa. Toisaalta Mustankorkealla on käytössä kehittynyttä teknologiaa ja automaatiojärjestelmiä. Niiden asennus- ja korjaustöihin tarvitaan usein jonkin tietyn alan spesialistia. Silloin laaja alihankkijaverkostomme nousee arvoonsa, Hellström toteaa.

“Olemme saaneet rekrytoitua omien alojensa kokeneita konkareita, jotka rautaisen osaamisensa ohella tuovat myös hyvää henkeä ja tekemisen meininkiä työyhteisöömme. Pyrimme tekemään kaikki pienemmät kunnossapitotyöt omin voimin, mutta isommissa projekteissa ja erikoisosaamista vaativissa tehtävissä käytämme jatkossakin ulkopuolisia urakoitsijoita.”

Jorma Palmu, yksikön päällikkö
Mies katsoo kameraan, takana näkyy vihreä sähkölaitteiden jätekontti.
Nuori mies katso kameraan ja hymyilee. Hänellä on päällään keltainen huomiotakki. On kylmä talvi, taustalla töitä tekee kaivinkone.

Sähköalan työharjoittelussa

Millaista Mustankorkealla on olla sähkö- ja automaatiotekniikan työharjoittelussa?