Mies katsoo nauraen kameraan, taustalla näkyy Mustankorkean lajittelupiha

Jorma huolehtii siitä, että jätekeskuksella hommat hoituvat. Jätekeskuksella tarvitaan osaamista niin ympäristöpuolelta, turvallisuudesta kuin jätealasta monipuolisesti.

TÖISSÄ. Jorma huolehtii siitä, että jätekeskuksella asiat toimivat. Hänen päätehtävänsä on jätekeskuksen johtaminen, mikä voi tarkoittaa kaikkea rikki menneiden ovien uusimisesta viranomaisten kanssa työskentelyyn sekä erilaisiin lupa-asioihin. Jäteala on suurelta osin toimintaa, missä jokainen asia on jonkin luvan tai määräyksen alla.

MUSTIKSELLE. Jormalla on kohta 36-vuotinen työkokemus eri tekniikan aloilta. Mustankorkealle hän tuli vajaa 1,5 vuotta sitten työsuojelu- ja kiinteistöpäälliköksi, mutta jo koeaikana hänet ylennettiin yksikön päälliköksi. Töitä hän on tehnyt aina – myös opiskelut suoritettiin aikoinaan töiden ohella.

KIERRÄTYS. Kierrätys Jormalla tulee jo selkäytimestä. Hänestä voidaankin puhua jätekimpan pioneerina, sillä vuonna 1996 hän teki naapurinsa kanssa ehdotuksen muutaman omakotitalon yhteisestä jäteastiasta. Näin sai alkunsa jätekimppa, mitä käytetään edelleen.

VAPAALLA. Tämä mies ei ole koskaan paikoillaan, sillä aina on meneillään jokin pikkuremppaprojekti joko kotona 50-luvun omakotitalossa tai kesämökillä. Lisäksi kalastaminen, vinyylilevyjen kerääminen Tukholmaa myöten sekä vanhat autot ovat sydäntä lähellä. Kalaonnea onkin ollut. Pari kesää sitten saaliina oli reiluja kiloisia ahvenia!