Nainen hymyilee kameralla, taustalla näkyy Jyväskylän Kivääritehdas

Jenni työskentelee taloushallinnossa Kivääritehtaan toimistolla, jossa ovat myös asiakaspalvelu, tietohallinto, viestintä ja logistiikka. Jenni vastaa myyntilaskutuksesta.

TÖISSÄ. Jenni on yksi neljästä Mustankorkean taloustiimiläisestä ja vastaa myyntilaskutuksesta. Kun Mustankorkean asiakas saa laskun esimerkiksi jätteiden kuljetuksesta, on sen lähettänyt todennäköisesti Jenni. Asukkaita Jenni muistuttaakin huolehtimaan muuttuneiden osoitetietojen ilmoittamisesta Mustankorkealle, jotta laskut lähtevät oikeisiin osoitteisiin ja asiakas välttyy maksumuistutukselta. Sähköinen lomake löytyy Mustankorkean nettisivuilta. Lisäksi Jenni hoitaa ostoreskontraa ja huolehtii, että Mustankorkealle tulleet ostolaskut maksetaan ajallaan.

MUSTIKSELLE. Mustankorkealle Jenni tuli töihin helmikuussa 2020. Työpaikassa häntä houkutteli työtehtävien monipuolisuus, Mustankorkealla hän saa hoitaa talouspuolen tehtäviä laajasti. Myös aiemmin hän on toiminut laskutusvastaavana myyntilaskutuksen parissa, yhteensä noin 14 vuotta. Ruotsissa syntynyt, mutta lähes koko ikänsä Keski-Suomessa asunut nainen on koulutukseltaan merkonomi. Perhe asustaa nykyisin Niemisjärvellä.

KIERRÄTYS. Ruokaa ei heitetä roskiin, se on yksi Jennin perheen ekoteoista. Jenni naurahtaa, että osaltaan tätä auttaa pieni jääkaappi, jonne ei liikoja ruokia edes mahdu. Muutenkin Jennin perheessä puntaroidaan tarkasti uusia hankintoja. Vaatteet ja kengät ostetaan harkiten ja pienet vaatteet kierrätetään.

VAPAALLA. Jennin vapaa-aikaa kuvastaa lasten kanssa touhuilu – ulkona liikkuminen ja luonnossa retkeily. Kun loma alkaa, hyppäävät Jenni, hänen miehensä ja lapset autoon ja lähtevät kohti pohjoista asuntovaunun kanssa. Pisin asuntovaunureissu onkin ollut 2000 kilometrin roadtrip. Ja onpa kesällä heiluttu kotona pensselinkin kanssa ja maalattu koko omakotitalo. Suurena vaarana tosin on, että remontti-inspiraatio jatkuu myös talon sisällä.