Mies katsoo hymyillen kameraan, taustalla näkyy Kivääritehdas

Janilla on näppinsä pelissä kaikessa ICT-asioissa. Hänen työtehtävien kirjo on monipuolinen: tietoturva, laitteet, tuki, verkkoinfra ja teollisuusautomaatiot.

TÖISSÄ. Kun puhutaan Mustankorkean ICT-palveluiden tai -infran toiminnasta ja kehittämisestä, on Janilla takuuvarmasti näppinsä pelissä. ICT-palvelupäällikön roolissa työtehtävien kirjo on monipuolinen: mm. tietoturva, laitteet, tuki, verkkoinfra ja teollisuusautomaatiot kuuluvat Janin vastuulle. ICT kokonaisuudessaan on työkalu, jota ilman mitään ei tapahdu.

MUSTIKSELLE. Mustankorkealla Jani on viihtynyt noin vuoden päivät. Uran aikana kokemusta on kertynyt monipuolisesti IT-alan töistä, mutta pääsääntöisesti asiantuntijatehtävistä laite- ja palveluntarjoajan puolelta – työ Mustankorkealla tarkoitti siis tiskin toiselle puolelle hyppäämistä. Arjessa Jania innostaa työn vaihtelevuus, avuliaat ja mukavat työkaverit sekä mielenkiintoinen tuotantoympäristö.

MIes katsoo kameraan kahvikuppi kädessään ja keskustelee naisen kanssa
Ilman Mustankorkean tietohallintoa mikään ei toimisi.

KIERRÄTYS. Janin periaatteena on, ettei tavaraa heitetä suoraan roskiin. Oli kyseessä sitten laitteet, kodintavarat tai kulkupelit, koitetaan ne ensin korjata – tämän asenteen hän on saanut verenperintönä. Lisäksi Jani muistuttaa, että mitä jaksat kantaa luontoon, metsään tai vesille, jaksat varmasti kantaa sieltä myös takaisin ja kierrättää asianmukaisesti.

VAPAALLA. Perhokalastus on ollut Janille tärkeä harrastus aina pienestä pojasta tähän päivään saakka. Kesäisin kalareissut vievät miehen pohjoiseen. Lisäksi harrastuksiin kuuluu moottoripyöräily, satunnaiset remonttihommat ja luonnossa liikkuminen. Myös käsillä tekeminen tulee Janilta luonnostaan ja hän tarttuukin rohkeasti hommaan kuin hommaan.