Mies katsoo kameraan hymyillen huomiovaatteissa, taustalla näkyy jäteauto

Antti on mies jätekuljetusten takana. Hän huolehtii siitä, että jyväskyläisten, laukaalaisten, muuramelaisten ja toivakkalaisten jäteastiat tyhjennetään.

TÖISSÄ. Antti on mies jätekuljetusten takana. Logistiikkapäällikkönä hän huolehtii, että kaikkien Mustankorkean toimialueen 178 000 asukkaan jäteastiat tyhjennetään. Käytännössä se tarkoittaa 1,4 miljoonan jäteastian tyhjennystä vuodessa. Antti hoitaa yhteydenpitoa kuljetuskumppanien, isännöitsijöiden sekä myös asukkaiden kanssa. Kuljetuksiin haasteita tuovat niin kelirikot, arkipyhät kuin laiteviat. Pääsääntöisesti jäteastiat tyhjennetään +/- 1 päivän sisällä suunnitellusta ja mikä tärkeintä, yksikään jäteastia ei jää tyhjentämättä.

MUSTIKSELLE. Mustankorkealle Antti tuli töihin lokakuussa 2020. Työkokemusta miehellä riittää, sillä hän on toiminut jätealalla yhteensä 25 vuotta aina jäteauton ajamisesta myynti- ja tuotantopäällikön tehtäviin. Ensimmäisen jätekuormansa Antti on kipannut vuonna 1996 Helsingissä. Keski-Suomeen miehen toivat logistiikkainsinöörin amk-opinnot, vaikka oikeampi syy taitanee löytyä kotoa Muuramesta. Häntä kutsutaan vaimoksi.

Mies keskustelee jäteautossa olevan kuljettajan kanssa
Logistiikkapäällikkö Antti Anhava oli mukana vaaka-asemalla, kun uusi vaakajärjestelmä käyttöönotettiin syksyllä 2022.

KIERRÄTYS. Antin perheessä kierrätys on omaksuttu hyvin. Kun perheen nuorimmainen poika kyseli vuosi sitten muovinkierrätyksestä, hankittiin omakotitalon keittiöön muoville oma lajitteluastiansa. Se onkin vähentänyt sekajätteen määrää Anhavan perheessä arviolta yli 60 prosenttia.

VAPAALLA. Antin vapaa-aika voidaan tiivistää yhteen sanaan – liikunta, tarkemmin jalkapallo ja pyöräily. Jalkapallo on koko perheen yhteinen juttu. Antti pelaa itse kavereiden kanssa, minkä lisäksi hän toimii perheen poikien joukkueiden valmentajana ja taustahenkilönä. Toinen intohimo on maantiepyöräily. Pisin pyöräilty matka on 300 kilometriä Ruotsin Vätternrundan-pyöräilytapahtumasta. Myös työmatkat Antti taittaa usein pyöräillen.