Vieraslajit

Espanjansiruetana
Haittakasvi
Hukkakaura
Japanin tatar
Japanintatar
Jättibalsami
Jättipalsami
Jättiputki
Kurtturuusu
Lehtokotilo
Lupiini
Vieraskasvi
Vieraslaji

Haitallisia vieraskasvilajeja ovat mm. jättiputki, japanintatar, jättipalsami, kurtturuusu ja lupiini, joiden leviämistä maassamme tulee pyrkiä estämään. Muita haitallisia vieraslajeja ovat esimerkiksi espanjansiruetana ja lehtokotilo.

Vieraslajeja vastaanotetaan vain Mustankorkean jätekeskuksella. Niistä veloitetaan pienkuormamaksu. Tuotaessa lajitellaan maan yläpuoliset osat eli versot haittakasvi- ja muumio-omenalavalle. Kasveja ei tarvitse pussittaa. Maan alapuoliset osat eli juurakot laitetaan mineraalivilla ja tasolasi -lavalle. Haittaeläimet, kuten espanjansiruetanat, hävitetään kuolleina ja pussitettuina sekajätteen joukossa.

Mihin vien jätteen?

Mustankorkean jätekeskus

Mitä jätettä tämä on?

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää

Vieraslajit

Vieraslajit

Vieraslajeja ovat haittakasvit ja muut vieraslajit, kuten espanjansiruetana ja lehtokotilo. Myös lupiinit, jättiputki ja kurtturuusu ovat vieraslajeja, joiden leviämistä tulee pyrkiä estämään.

Lue lisää