Vaatteet, tekstiilit

Gore-tex
Housut
Kangas
Paita
Poistotekstiili
Pusero
T-paita
Takki
Tekstiili
Vaate
Vaatteet
Villa

Hyvät ja käyttökelpoiset vaatteet voi viedä vaatekeräykseen (mm. SPR, UFF sekä kirpputorit ja second hand -liikkeet). Vaatekeräykseen kannattaa tuoda vain ehjiä, siistejä ja puhtaita vaatteita, joita voisit kuvitella käyttäväsi vielä itsekin. Pakkaa vaatteet muovipussiin ja sulje huolellisesti, jotta vaatteet pysyvät puhtaina. Löydät kaikki tekstiilin keräyspisteet osoitteesta kierratys.info.

Likaiset ja nuhjaantuneet vaatteet ovat sekajätettä. Myyntiin ei voida yleensä laittaa myöskään vaatteita, jotka ovat ehjiä, mutta joissa on jokin haju tai paljon eläimen karvoja. Silloinkin ne kuuluvat sekajätteeseen.

Jos vaate on puhdas ja kuiva, mutta muuten käyttökelvoton tai rikkinäinen, lajitellaan se poistotekstiileihin. Poistotekstiiliä kerätään Mustankorkean jätekeskuksella. Lisätietoja poistotekstiileistä: Poistotekstiilit – Mustankorkea

Mihin vien jätteen?

Kierrätyskeskukset ja kirpputorit
Kiinteistön sekajäteastia
Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus

Mitä jätettä tämä on?

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää

Tekstiilit

Tekstiilit

Tekstiilit lajitellaan niiden kunnon ja käyttökelpoisuuden mukaan. Ehjät, siistit ja käyttökelpoiset vaatteet kannattaa myydä tai lahjoittaa eteenpäin. Rikkinäiset, mutta puhtaat tekstiilit voi lajitella poistotekstiileihin. Likaiset ja käyttökelvottomat voi laittaa sekajätteeseen.

Lue lisää