Urheiluvälineet

Jalkapallo
Keilapallo
Liikuntavälineet
Luistimet
Maila
Pallo
Sukset
Urheiluvälineet

Myy tai lahjoita vielä käyttökelpoiset urheiluvälineet kierrätyskeskuksiin, hyväntekeväisyyskirpputoreille tai käytettyjen tavaroiden liikkeisiin. Rikkinäiset välineet, kuten luistimet, pallot, mailat, lasikuitusukset ovat pääosin sekajätettä. Metalliset esineet, kuten kuntopyörät, käsipainot tms. ovat metallijätettä.

Mihin vien jätteen?

Kierrätyskeskukset ja kirpputorit
Kiinteistön metallinkeräysastia
Kiinteistön sekajäteastia
Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus

Mitä jätettä tämä on?

Metalli

Metalli

Kodeissa metallin keräysastiaan voi lajitella pienmetallia, kuten säilyketölkkejä. Suuret metalliesineet, kuten polkupyörä, täytyy viedä Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Lue lisää

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää

Uudelleenkäytettävät

Uudelleenkäytettävät

Toisen jäte voi olla toisen aarre. Kaikki käyttökelpoiset esineet ja tavarat kannattaa myydä tai lahjoittaa eteenpäin, jos suinkin mahdollista. Aina ei myöskään tarvitse ostaa uutta, vaan voi lainata tuttavilta tai ostaa kirpputoreilta.

Lue lisää