Turvaistuin

Istuinkoroke
Turvaistuin
Turvakaukalo

Turvaistuimet kannattaa myydä tai lahjoittaa eteenpäin, etenkin, jos ne ovat ehjiä, kolaroimattomia ja niissä on käyttöaikaa vielä jäljellä. Useista turvaistuimista voi irroittaa myös kankaat, joten ne voi myös pestä. Jos istuimen käyttöikä on jo mennyt tai istuin on ollut kolarissa, on sen osoite sekajätteissä. Etenkin turvaistuimet kannattaa tuoda pienkuormamaksulla Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle, sillä kodin sekajäteastiaan ne ovat usein liian suuria ja painavia.

Mihin vien jätteen?

Kierrätyskeskukset ja kirpputorit
Kiinteistön sekajäteastia
Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus

Mitä jätettä tämä on?

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää

Uudelleenkäytettävät

Uudelleenkäytettävät

Toisen jäte voi olla toisen aarre. Kaikki käyttökelpoiset esineet ja tavarat kannattaa myydä tai lahjoittaa eteenpäin, jos suinkin mahdollista. Aina ei myöskään tarvitse ostaa uutta, vaan voi lainata tuttavilta tai ostaa kirpputoreilta.

Lue lisää