Lamppu

Ajovalo
Energialamppu
Energiansäästölamppu
Kaasupurkauslamppu
Lamppu
Led
Led-lamppu
Loisteputken sytytin
Loisteputki
Polttimo

Hehkulamput, halogeenilamput ja autojen ajovalot voi laittaa sekajäteastiaan.

Led-lamput ja valosarjat lajitellaan sähkölaitteisiin.

Energiansäästölamput ja loisteputket ovat vaarallista jätettä, jotka voi palauttaa vaarallisen jätteen keräykseen tai sähkölaitteisiin. Energiansäästölampuille ja loisteputkille on usein kierrätyspaikat isoissa marketeissa pullonpalautusautomaattien lähellä.

Mihin vien jätteen?

Kiinteistön sekajäteastia
Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus
Muut SER-vastaanottopisteet
Sähkölaitteita myyvät kaupat
Vaarallisten jätteiden keräyspisteet

Mitä jätettä tämä on?

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää

Sähkölaitteet

Sähkölaitteet

Sähkölaitteet ovat sähköllä, paristoilla tai akuilla toimivia isoja ja pieniä kodinkoneita, kylmälaitteita, leluja, televisioita tai muita latauspiuhoja. Sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta.

Lue lisää

Vaarallinen jäte

Vaarallinen jäte

Vaarallisen jätteen tunnistat pakkauksen punaisista vaarallisen jätteen merkeistä. Vaarallista jätettä ovat autotalleista löytyvät maalit, öljyt ja auton akut sekä painekyllästetty puu. Myös kosmetiikassa on vaarallista jätettä, esimerkiksi vajaat hiuslakka- tai kynsilakkapullot.

Lue lisää