Jogurttipurkin kansi

Jogurttipurkin kansi
Juguttipurkin kansi
Metalli
Muovi

Lajittele jogurttipurkkien kannet materiaalien mukaan: metalliset metallinkeräykseen, muoviset puhtaat muovipakkausten keräykseen tai likaisina sekajätteeseen ja kartonkiset kartonkipakkauksiin. Jos on epäselvää onko kansi muovia vai metallia, tee rypistystesti: Jos kansi suoristuu, se on enimmäkseen muovia ja sen voi lajitella muovipakkausjätteeseen tai sekajätteeseen. Mikäli kansi jää ryttyyn, se kuuluu metallinkeräykseen. Kannen materiaali voi selvitä myös pakkausmerkinnöistä.

Mihin vien jätteen?

Hyötykeräyspiste
Kiinteistön kartonkiastia
Kiinteistön metallinkeräysastia
Kiinteistön muovinkeräysastia
Kiinteistön sekajäteastia
Rinki-ekopiste

Mitä jätettä tämä on?

Kartonkipakkaus

Kartonkipakkaus

Kartonkipakkauksiin lajitellaan kaikki kodeissa syntyvä kartonki- ja pahvijäte. Pakkausten tulee olla melko kuivia ja puhtaita. Muista litistää!

Metalli

Metalli

Kodeissa metallin keräysastiaan voi lajitella pienmetallia, kuten säilyketölkkejä. Suuret metalliesineet, kuten polkupyörä, täytyy viedä Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Lue lisää

Muovipakkaus

Muovipakkaus

Muovipakkauksiin lajitellaan kaikki kodin tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset. Älä kasaa muovipakkauksia sisäkkäin! Muista myös irrottaa toisistaan eri muovilajit, kuten jauheliharasia ja sen kansi.

Lue lisää

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää