Huonekalut

Huonekalut
Hylly
Lipasto
Pöytä
Senkki
Sohva
Tuoli
Tv-taso

Puupohjaiset huonekalut ovat pääsääntöisesti käsiteltyä puuta, jolle on oma lavansa Mustankorkean jätekeskuksella. Laukaan pienjäteasemalla lajittelu tapahtuu puulavalle. Tällöin puinen huonekalu haketetaan ja se päätyy Mustankorkean kompostointilaitokselle tukiaineeksi.

Pehmustetut ja verhoillut huonekalut lajitellaan omalle sekajätteen lavalle Mustankorkean jätekeskuksessa sekä Laukaan pienjäteasemalla.

Mihin vien jätteen?

Kierrätyskeskukset ja kirpputorit
Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus
Muut vastaanottopisteet

Mitä jätettä tämä on?

Puujäte

Puujäte

Puujätettä on monenlaista: käsittelemätöntä, käsiteltyä sekä painekyllästettyä. Esimerkiksi käsiteltyyn puuhun lajitellaan myös kodin puiset huonekalut.

Lue lisää

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää

Uudelleenkäytettävät

Uudelleenkäytettävät

Toisen jäte voi olla toisen aarre. Kaikki käyttökelpoiset esineet ja tavarat kannattaa myydä tai lahjoittaa eteenpäin, jos suinkin mahdollista. Aina ei myöskään tarvitse ostaa uutta, vaan voi lainata tuttavilta tai ostaa kirpputoreilta.

Lue lisää