Mummo, isä ja lapsi iloitsevat kohta valmiista lastenautosta

Biokaasuautoilu yleistyy, mutta se herättää ymmärrettävästi myös paljon kysymyksiä. Kokosimme tähän postaukseen yleisimmät biokaasuun ja kaasuautoiluun liittyvät asiat selkeällä suomen kielellä!

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää biokaasusta

Biokaasu = Biojätteistä tuotettua kaasua, josta valmistetaan päästötöntä, paikallista ja edullista liikennepolttoainetta. Biokaasu koostuu metaanista ja hiilidioksidista, Liikennepolttoaineena myytävä biokaasu on puhdistettu lähes puhtaaksi metaaniksi, joten se vastaa koostumukseltaan maakaasua. Mustankorkean biokaasulaitos tuottaa biokaasua eloperäisestä jätteestä, kuten kotitalouksien ruoantähteistä, jätevedenpuhdistamon lietteistä ja lannasta. Liikennebiokaasu onkin täysin uusiutuva, kotimainen ja päästötön vaihtoehto ulkomailta tuotaville fossiilisille polttoaineille.

Bi-fuel = Valtaosa Suomessa myytävistä kaasuautoistat on ns. bi-fuel-autoja. Se tarkoittaa sitä, että niissä on aina kaksi tankkia, joten bio- tai maakaasun lisäksi polttoaineeksi sopii myös bensiini. Ei siis syytä huoleen, kaasun tankkausasema ei olisi lähellä! Kaasuautolla matkustat mukavasti missä tahansa. Uusimmissa tehdasasennetuissa kaasuautoissa bensiinitankin koko on kuitenkin normaalia bensakäyttöistä autoa pienempi. Jos bensa-auto muutetaan kaasuautoksi jälkikäteen, säilyy bensatankin koko normaalina. 

Tankkaus = Biokaasua mitataan kiloina (kg), jolloin yksi kilo vastaa reilua 1,5 litraa bensaa ja vajaata 1,5 litraa dieseliä. Biokaasun hyötysuhde on kuitenkin korkeampi, samoin energiasisältö, eli vähemmällä pääsee pidemmälle.

Hinta = Biokaasuautoja löytyy monesta eri hintaluokasta. Pitkällä aikavälillä kaasuautoilu tuo merkittäviä säästöjä, sillä käyttökulut ovat edullisemmat. Perusvero määräytyy valmistajan ilmoittamien hiilidioksidipäästöjen (CO2) mukaan ja kaasuauton käyttövoimavero on n. 200 euroa vuodessa eli vähemmän kuin dieselautoilla. Kaasuautot ovat myös edullisempia kuin sähköautot, eli ne ovat erinomainen valinta ympäristötietoiselle kuljettajalle. Polttoaine itsessään on edullista (kts. biokaasun hinta), eikä Mustankorkean Biokaasun hinta heittele samalla tavalla kuin esim. bensiinin hinta, vaan pysyy vakaana pidemmän aikaa.

Turvallisuus = Biokaasu on täysin turvallinen liikennepolttoaine ja kaasuauton järjestelmään kuuluvat aina asianmukaiset turvalaitteet. Lue lisää kaasuautoilun turvallisuudesta Trafin sivuilta!

Kotimainen = Mustankorkea Biokaasu on sataprosenttisesti kotimainen vaihtoehto! Se valmistetaan Mustankorkean biokaasulaitoksella Jyväskylässä paikallisista jätteistä eli käyttämällä biokaasua tuet myös paikallisuutta. 

Ympäristövaikutukset = Biokaasu on uusiutuvaa energiaa ja sen käyttäminen on todellinen ekoteko ympäristöämme ajatellen. Liikennepäästöjä täytyy vähentää radikaalisti, jotta voimme pysäyttää ilmastonmuutoksen. Biokaasu tulee yleistymään tulevaisuudessa ja ympäristötietoinen autoilija valitsee kaasuautoilun jo nyt! Mustankorkean biokaasulaitos ei kuormita ympäristön pinta- tai pohjavesiä, eikä ympäristöön myöskään pääse metaania tai muita päästöjä.

Toivottavasti biokaasu ja kaasuautoilu tuntuu nyt vähän tutummalta! Parhaiten siitä osaavat kertoa esimerkiksi asiakkaamme, käy lukemassa kokemuksia kaasuautoilusta. Voisiko kaasuautoilu sopia myös sinulle?