Kaksi naista pomppaa ilmaan innoissaan

Mustankorkean uudet nettisivut on julkaistu. Olemme myllänneet sivustomme läpi perinpohjin. Rakennetta on selkiytetty ja sisältöjä kirjoitettu uudestaan. Samalla olemme kuitenkin säilyttäneet myös vanhaa, jotta sivusto tuntuisi yhä tutulta ja turvalliselta. Toivottavasti viihdyt kanssamme.

Mustankorkean uusien nettisivujen suunnittelu aloitettiin kevättalvella 2022. Sivuston rakennetta ja navigaatiota haluttiin selkiyttää, jotta sivuilla kävijät löytäisivät helpommin hakemansa asiat ja tiedot. Sivustolla kävijälle tarjotaan myös häntä mahdollisesti kiinnostavaa uutta sisältöä esimerkiksi ajankohtaisista artikkeleista tai blogeista.

Tärkeimmät toiminnot helposti löydettävissä

Eniten sivuiltamme haetaan hinnastoja ja aukioloaikoja, joten ne haluttiin nostaa helposti löydettäviksi. Hinnastoille on päävalikossa selkeästi oma linkkinsä, jonka takaa hinnastot löytyvät aihealueittain. Myös aukioloajat löytyvät heti etusivulta.

“Aukioloaikamme löytyvät jatkossa helposti yhden klikkauksen takaa. Sivuillamme on päänavigoinnissa oikealla kalenteri, josta klikkaamalla kävijä näkee aukioloaikamme tänään, etsipä hän sitten lajittelupihan, Laukaan pienjäteaseman tai toimistomme aukioloaikoja. Lisäksi sivuilta löytyy tuttuna toiminnallisuutena hakutoiminto, jossa aukioloaikoja voi hakea haluamaltaan päivältä”, kertoo viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Piia Aho.

Sähköisessä asioinnissa asukas voi tilata jätehuollon, muuttaa tyhjennysvälejä tai laskutustietoja tai vaikka tilata kierrätysvalmennuksen. Sähköiseen asiointiin pääsee helposti sivuston oikeasta yläkulmasta.

“Sähköinen asiointi on erotettu muista valikoista keltaisella huomiovärillä. Uusia asiointilomakkeita on tehty esimerkiksi kierrätysvalmennukselle sekä bussikierroksen kyselylle. Käyttäjä saa lomakkeista varmistuspostin myös omaan sähköpostiinsa”, kertoo viestinnän asiantuntija Päivi Peltola.

Materiaalipankki ja sivustohaku uusia toiminnallisuuksia

Jäteneuvonnan alta löytyy uusi toiminnallisuus materiaalipankki. Sen alta löytyvät Mustankorkean kaikki materiaalit, jotka ovat pääsääntöisesti pdf-muodossa. Materiaaleja voi hakea kategorioittain.

“Esimerkiksi isännöitsijöiden käyttämille rappulapuille on oma kategoriansa. Ympäristökasvatus-kategorian alta taas löytyy materiaalia, jota opettajat tai varhaiskasvatus voivat hyödyntää työssään lasten kanssa. Tarkoituksemme on kasvattaa materiaalipankkia jatkossa ja tarjota enemmän tehtäviä ja materiaalia myös päiväkodeille ja kouluille”, Peltola jatkaa.

Myös koko sivuston haku on uusi toiminnallisuus. Sivujen yläosasta löytyy suurennuslasi “Hae sivustolta”, johon hakusanan syöttämällä tietoa voi etsiä koko Mustankorkean sivustolta.

“Nettisivujen käyttäjät voidaan karkeasti jakaa kahteen osaan. Osa etsii tietoa nettisivujen navigaation avulla, kun taas etenkin nuorempi sukupolvi on tottunut käyttämään erilaisia hakukoneita. Tällöin ei välttämättä tarvitse seikkailla valikoissa, vaan voi hakea etsimäänsä asiaa suoraan sivustohausta.”

Näiden lisäksi nettisivuilta löytyy tuttuna asiana myös jätehaku, jossa asukas voi etsiä lajitteluohjeita tietylle jätteelle. Jätehaku löytyy sekä omalta sivultaan, että useista muistakin paikoista, kuten heti etusivulta.

Materiaalipankista löytyvät myös kaikki jäteastiatarrat.

Saavutettavuus ja käyttäjäystävällisyys keskiössä

Uudet nettisivut ovat myös saavutettavat ja tietoturvalliset. Nettisivuilta on helppoa löytää tietoa, sisältö on ymmärrettävää ja sisältöihin pääsee käsiksi myös erilaisten avustavien teknologioiden avulla. Saavutettavan sisällön tuottamisessa on otettu huomioon erilaiset ihmiset.

“Mustankorkean nettisivuille jo noin 65 prosenttia käyttäjistä tulee puhelimella, joten sivujen täytyy toimia helposti myös mobiilissa. Lisäksi käyttäjille taataan aukoton tietoturva. Se on ensiarvoisen tärkeää, kun asukkaat lähettävät tietojaan meille erilaisten lomakkeiden kautta”, Aho toteaa.

Toivottavasti viihdyt uusille sivuillamme! Kehitämme sivuja edelleen, joten palautteesi on meille tärkeä. Voit antaa palautetta alla olevasta linkistä.