Mustankorkean biokaasuasemat suljetaan tänään maanantaina 22.8. Syynä on kaasuvaraston korjaus. Jätekeskuksen tankkausasema saadaan avattua todennäköisesti jälleen loppuviikosta.

Biokaasuaseman kaasuvarastolla tehdään korjauksia. Raakakaasua varastoidaan jätekeskuksen biokaasulaitoksen pihassa olevassa ”pallossa”, johon korjaustoimenpiteenä vaihdetaan sisäkuori.

”Joudumme ajamaan reaktorit minimituotannolle. Tavoite on saada korjaukset tehtyä pikimmiten ja aloittaa reaktoreiden ylösajo, jolloin jätekeskuksen asema voitaisiin saada auki loppuviikosta”, arvioi laitospäällikkö Timo Kautto.

Korjaustoimenpiteistä voi aiheutua jätekeskuksen alueella lieviä hajuhaittoja.

“Biokaasulaitoksella edellinen huoltotoimenpide oli uuden kompressorin käyttöönotto. Sen asennukset tehtiin elokuun alkupuolella. Uusi kompressori lisää biokaasun tuotannon toimintavarmuutta.”

Timo Kautto, laitospäällikkö

Seppälän asema yhä suljettu

Seppälän tankkausasema on yhä toistaiseksi suljettu, sillä kaasua ei riitä sinne myytäväksi. Kaikki kaasu myydään jätekeskuksella.

”Biokaasu siirtyy suoraan putkia pitkin jätekeskuksen tankkausasemalle, kun taas Seppälään se viedään siirtokonteilla. Koska kysyntä on suurta jätekeskuksella, ei biokaasua yksinkertaisesti ole juuri jäänyt Seppälään vietäväksi”, Kautto kertoo.

Edellisen kerran Seppälän tankkausasema on ollut avoinna heinäkuun alussa.