Solumuovi, styroksi

EPE
EPP
EPS
Solumuovi
Styroksi
Styrox

Solumuoveja käytetään esimerkiksi pakkauksissa ja tuotteissa, joilta vaaditaan iskunkestävyyttä. Pakkausten mukana tulleet solumuovit/styroksit voi laittaa muovinkeräykseen.

Rakentamisesta syntynyt solumuovi/styroksijäte on rakennusjätettä eli lajitellaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla sekajätteisiin.

Mihin vien jätteen?

Kiinteistön sekajäteastia
Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus
Rinki-ekopiste

Mitä jätettä tämä on?

Muovipakkaus

Muovipakkaus

Muovipakkauksiin lajitellaan kaikki kodin tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset. Älä kasaa muovipakkauksia sisäkkäin! Muista myös irrottaa toisistaan eri muovilajit, kuten jauheliharasia ja sen kansi.

Lue lisää

Rakennusjäte

Rakennusjäte

Rakennusjätteellä tarkoitetaan asukkaiden omissa remonteissa syntyvää sekalaista jätettä. Rakennusjäte lajitellaan sekajätteisiin sen jälkeen, kun siitä on eroteltu pois esimerkiksi kipsi- ja puujäte.

Lue lisää

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää