Kaasusäiliö

Kaasupullo
Kaasusäiliö

Venttiilillä varustetut kaasusäiliöt esim. retkikeitimestä lajitellaan vaarallisiin jätteisiin. Ilman venttiiliä olevat tyhjät, pienet kaasusäiliöt lajitellaan metallijätteeseen.

Isommat kaasusäiliöt kierrätetään niitä tuottavien yritysten kautta, esim. Linde. Kaasugrilleissä käytettävät kaasupullot voi palauttaa niitä myyviin kauppaliikkeisiin.

Mihin vien jätteen?

Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus
Muut vastaanottopisteet
Vaarallisten jätteiden keräyspisteet

Mitä jätettä tämä on?

Metalli

Metalli

Kodeissa metallin keräysastiaan voi lajitella pienmetallia, kuten säilyketölkkejä. Suuret metalliesineet, kuten polkupyörä, täytyy viedä Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Lue lisää

Muu jäte

Muu jäte

Muuta jätettä ovat usein ne kaikista kinkkisemmät kysymykset, joista kannattaa olla yhteydessä Mustankorkeaan jo ennen jätteiden tuontia. Osaa jätteistä ei vastaanoteta Mustankorkealla ollenkaan.

Lue lisää

Vaarallinen jäte

Vaarallinen jäte

Vaarallisen jätteen tunnistat pakkauksen punaisista vaarallisen jätteen merkeistä. Vaarallista jätettä ovat autotalleista löytyvät maalit, öljyt ja auton akut sekä painekyllästetty puu. Myös kosmetiikassa on vaarallista jätettä, esimerkiksi vajaat hiuslakka- tai kynsilakkapullot.

Lue lisää