Joulukuusi

Joulukuusi
Kuusi
Tekokuusi

Mustankorkean toimialueella (Jyväskylä, Laukaa, Muurame ja Toivakka) joulukuuset kuljetetaan pois kiinteistöiltä maksutta tammikuussa (seuraa tiedotusta). Mustankorkea ottaa joulukuuset vastaan risujätteenä.

Jos joulukuustaan ei tuo maksuttomaan keräykseen ajoissa, voidaan se kerätä myöhemmin jätekatokselta maksullisena sekajätteenä.

Tekokuuset lajitellaan sekajätteeseen. Jos tekokuusessa on mukana ns. kiinteät jouluvalot, jotka toimivat sähköllä tai paristoilla, lajitellaan kuusi sähkölaitteisiin. Mahdolliset paristot on hyvä irrottaa ja kierrättää paristojen keräyksessä.

Mihin vien jätteen?

Hyötykeräyspiste
Kiinteistön sekajäteastia
Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus

Mitä jätettä tämä on?

Puutarhajäte

Puutarhajäte

Puutarhajäte lajitellaan eri kasoihin: 1) risuihin ja oksiin, 2) haravointijätteeseen ja 3) orapihlajaan. Vieraslajit eivät kuulu puutarhajätteeseen.

Lue lisää

Sekajäte

Sekajäte

Sekajäte on jätettä, mitä ei voi lajitella muihin hyötyjätteisiin. Mustankorkean kuljetuskumppanit keräävät sekajätteen kodeista. Suuret sekajätteet sekä rakennustöiden siivousjäte vastaanotetaan Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla pienkuormamaksulla.

Lue lisää

Sähkölaitteet

Sähkölaitteet

Sähkölaitteet ovat sähköllä, paristoilla tai akuilla toimivia isoja ja pieniä kodinkoneita, kylmälaitteita, leluja, televisioita tai muita latauspiuhoja. Sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta.

Lue lisää