Hyönteismyrkky

Hyttysmyrkky
Hyönteiskarkote
Hyönteismyrkky
Itikkamyrkky

Hyönteismyrkyt lajitellaan vaaralliseen jätteeseen, jos pakkauksessa on vielä ainetta jäljellä ja pakkauksessa on vaarallisen jätteen huomiomerkki.

Jos pakkaus on täysin tyhjä, se lajitellaan materiaalin mukaan, joko metalliin tai muovipakkauksiin. Joissain lasten hyttysmyrkyissä ei ole vaarallisen jätteen merkkejä, eli ne lajitellaan hieman vajaina sekajätteeseen ja tyhjinä materiaalin mukaan. Muista irrottaa kansi pullosta.

Mihin vien jätteen?

Laukaan pienjäteasema
Mustankorkean jätekeskus
Vaarallisten jätteiden keräyspisteet

Mitä jätettä tämä on?

Metalli

Metalli

Kodeissa metallin keräysastiaan voi lajitella pienmetallia, kuten säilyketölkkejä. Suuret metalliesineet, kuten polkupyörä, täytyy viedä Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Lue lisää

Muovipakkaus

Muovipakkaus

Muovipakkauksiin lajitellaan kaikki kodin tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset. Älä kasaa muovipakkauksia sisäkkäin! Muista myös irrottaa toisistaan eri muovilajit, kuten jauheliharasia ja sen kansi.

Lue lisää

Vaarallinen jäte

Vaarallinen jäte

Vaarallisen jätteen tunnistat pakkauksen punaisista vaarallisen jätteen merkeistä. Vaarallista jätettä ovat autotalleista löytyvät maalit, öljyt ja auton akut sekä painekyllästetty puu. Myös kosmetiikassa on vaarallista jätettä, esimerkiksi vajaat hiuslakka- tai kynsilakkapullot.

Lue lisää