Oletko ottanut jo käyttöösi e-laskun maksaessasi jätelaskuasi? E-lasku on ympäristöystävällinen vaihtoehto. E-laskusta ei veloiteta myöskään laskutuslisää, kuten paperilaskusta.

E-lasku

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saa paperisen laskun sijaan omaan verkkopankkiin.

”E-laskut ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia. E-lasku maksetaan nykyaikaisesti ja sujuvasti tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. E-laskut myös löytävät perille. Ne eivät jää lojumaan postilaatikkoon, olipa sitten arki tai vaikka lomareissu”, kerrotaan Mustankorkean taloustiimistä.

E-laskun voit ottaa helposti käyttöön omassa verkkopankissasi aiemman laskun tiedoilla (kts. ohjeet alla). Jos taas olet Mustankorkean uusi asiakas, voit halutessasi saada ensimmäisen jäteastioiden tyhjennyslaskun esimerkiksi sähköpostiisi. Tällöin laskutuslisää ei tule ja voit tilata e-laskun helposti sähköpostilaskun tiedoilla. Muussa tapauksessa ensimmäinen lasku tulee paperisena, jolloin siinä on käytössä kahden euron laskutuslisä.

”Paperilaskujen laskutuslisä on arkipäivää jo monessa paikassa. Paperilaskuja on työläämpää käsitellä, niistä koituu kuluja ja aikaakin ne vievät enemmän. E-laskut ja sähköpostilaskut ovat myös ympäristön kannalta ekologisia”, taloustiimistä kerrotaan.

Näin tilaat e-laskun

  1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Tarvitset e-laskun tilaamiseen viimeisimmän laskusi viitenumeron ja laskun numeron. Viitenumero kannattaa kirjoittaa ilman välilyöntejä.
  2. Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi tekemäsi e-laskun vastaanottoilmoituksen, lähetämme jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi.

E-lasku pienentää hiilijalanjälkeä

E-lasku pienentää myös hiilijalanjälkeä. Se on yksinkertainen ja helppo tapa vähentää esimerkiksi paperin käyttöä. E-lasku myös arkistoituu verkkopankkiisi, mutta ei vie tilaa kotoasi laskumappien muodossa.

On laskettu, että e-lasku on neljä kertaa ympäristöystävällisempi kuin paperilasku – joidenkin laskelmien mukaan jopa enemmän. E-laskun ympäristöhyödyt tulevat paperilaskun materiaalin valmistuksesta, tulostuksesta, kirjekuorista, kuljetuksista sekä käsittelystä.

Nyt paperilaskuja on enää 42 prosenttia asukkaiden jätelaskuista. Alkuvuonna luku oli vielä 64 prosenttia ja vuonna 2021 jopa 70 prosenttia. Suunta on siis todella hyvä, kiitos teille.

Mustankorkea

Sähköpostilasku

Sähköpostilasku on myös hyvä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, josta ei veloiteta laskutuslisää. Saat sen käyttöösi laittamalla sähköpostia meille osoitteeseen laskutus@mustankorkea.fi.

Kiitos, kun säästät ympäristöä kanssamme!