Onerva-koulun piha ja leikkivälineitä

Mustankorkean multa sopii hyvin vaativaan maanrakennukseen, kuten esimerkiksi koulujen pihoihin ja muihin julkisiin kohteisiin. Toimitusvarmuus, laadukas multa sekä kohtuulliset hinnat ovat saaneet kiitosta rakennuttajilta.

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttaman Oppimis- ja ohjauskeskus Onervan pihanrakennustöistä vastasi mikkeliläinen Maamerkki Infra Oy. Yritys on erikoistunut vaativaan maanrakennukseen. Laatumullat saatiin Mustankorkealta.

Suuri pihanrakennuskohde vaatii toimitusvarmuutta

Onervan maanrakennus- ja pihatöissä käytettiin noin 6 000 kuutiota Mustankorkean multaa.

– Vastaavaa urakkaa ei ole vielä itsellekään tullut vastaan, ja kaikessa monipuolisuudessaan Onervan kolmen hehtaarin pihasta tuli kerta kaikkiaan hieno, toteaa tyytyväisenä Maamerkki Infra Oy:n työpäällikkö Janne Kemppainen

– Pelkästään nurmikkoa istutettiin muutama tuhat neliötä. Lisäksi pihalla on urheilukenttä juoksuratoineen ja tekonurmineen, valtavat määrät leikkivälineitä sekä liki 5 000 istutusta, puuta ja pensasta. Töitä tehtiin vaiheittain kolme vuotta, joten meidän piti pystyä luottamaan multatuotteiden toimitusvarmuuteen. Myös mullan haku ja kuormaus pelasivat Mustankorkealla erittäin hyvin niin omalla kuin paikallisten alihankkijoidenkin kalustolla.

Pitkä asiakastakuu vaatii mullalta juuri oikeita ravinteita

Maamerkki Infra antaa työlleen kahden vuoden takuun. Siksi myös pihanrakennusmultien pitää toimia yhden kesän sijaan vuosia.

– Laajassa kohteessa voi käyttää vain multatuotteita, jotka sisältävät kaikki ne ravinteet, jotka luvataan, Kemppainen kiteyttää.

– Lisäksi mullan pitää olla jo valmiiksi jalostettua niin, etteivät rikkakasvit kasva siinä. Mustankorkean mullat toimivat, ja ensimmäisen vuoden kasvitappiot Onervan pihalla olivat hyvin pienet. Selvisimme parin pensaan vaihdolla. Myös nurmikot lähtivät kasvuun erittäin hyvin ilman lisälannoitusta.

Asiakastarina on julkaistu vuonna 2016.