Jäteauton kuljettaja tyhjentää muoviastiaa Mustankorkean jäteautoon

Vappu ja helatorstai vaikuttavat jonkin verran jäteastioiden tyhjennyksiin. Jäteastioita voidaan tyhjentää päivä tavallista aiemmin tai myöhemmin. Mustankorkean jätekeskus, Laukaan pienjäteasema sekä asiakaspalvelumme ovat suljettuja vappuna 1.5. Helatorstaina lajittelupihamme on auki ja palvelee 9.5. kello 9–14. Helatorstaina myös osa jäteautoista on jäteastioita tyhjentämässä. Uudet jätehuoltomääräykset mahdollistavat sen, että jäteastioita voidaan tyhjentää halutessa myös arkipyhinä.

Jäteautojen aikataulut

Vappu osuu tänä vuonna keskiviikolle, keskelle viikkoa. Mustankorkean kuljetuskumppanit ovat vappuna viettämässä ansaittua vapaapäivää, mutta jäteastioiden pesuauto on työn touhussa. Myös helatorstaina 9.5. osa jäteautoista on jäteastioita tyhjentämässä. Kummallakin viikolla jäteastioiden tyhjennyksiä “kiritään” pitkin viikkoa. Osa jäteastioista tyhjennetään päivän aiemmin, osa päivän myöhemmin.

– Aiemmin jäteastioita ei saanut tyhjentää arkipyhinä, kuten helatorstaina. Jätehuoltomääräykset uudistuivat tälle vuodelle ja nyt jäteastioiden tyhjentäminen on sallittua arkipyhinä sekä viikonloppuisin kello 8–22. Tavallisina arkipäivinä jäteastioita tyhjennetään kello 6–22, kertoo Mustankorkean logistiikkapäällikkö Antti Anhava.

Jätteiden tuonti Mustankorkealle

Vappupäivänä 1.5. olemme suljettuja, niin asiakaspalvelun, Laukaan pienjäteaseman kuin koko jätekeskuksenkin osalta. Helatorstaina lajittelupihamme on auki kello 9–14, mutta muuten olemme suljettuja. Parhaiten löydät ajantasaiset aukioloaikamme kirjoittamalla alla olevaan aukiolohakuun haluamasi päivänmäärän.

Riehakasta vappua ja leppoisaa helatorstaita!

Suunnitteletko käyntiä meille tiettynä päivänä?

Syötä päivämäärä aukiolohakuun ja tiedät milloin eri toimipisteemme ovat auki.

Vapun kierrätysvinkit

Nappaa itsellesi vapun lajitteluvinkit, jotta vappukarkelot saadaan juhlittua ympäristöä kunnioittaen. Näiden vinkkien ansiosta osaat lajitella niin serpentiinin, simapullot kuin munkkirasvankin.